ПОМОЩ ЗА ТЕТЕВЕНЦИ!

По време на интервюто в БНР-Хоризонт  кметът на  Тетевен, д-р Мадлена Бояджиева, обяви от какво се нуждаят тетевенци. Хранителни продукти и медицинска помощЗаради последствията от проливните дъждове. Това съобщи за БНР областният управител на Ловеч Георги Терзийски, който е на място в едно от най-засегнатите от бедствието села – Градежница. Според синоптични данни са паднали 99 литра на квадратен метър. Сериозна е и ситуацията в Глогово. Заради паднал железобетонен мост са откъснати три махали, в които живеят около 300 човека. В момента се прави организация за снабдяване на бедстващите с хранителни продукти и евентуално оказване на медицинска помощ. Търсят се варианти за осигуряване на алтернативен достъп до района с АТВ-мотори и коне, допълни Терзийски. Проблеми има и в селата Гложене и Черни вит, където има свлачища и наводнени пътища.

„Най-тежко пострадали са селата Глогово и Градежница, където има наводнени къщи, прекъснати телефонни връзки и разрушени мостове“, заяви за „Хоризонт“ Георги Терзийски.

„Има засегнати домове, има няколко махали, които са откъснати поради разрушаването на стоманобетонен мост и има бедстващи хора в двете махали. В Гложене и в Голям Извор също има поражения от наводненията. Има залети пътища. Ситуацията е тежка. Засега нямаме информация за пострадали хора на територията на цялата област“.

БНР

ДА БЪДЕМ СОЛИДАРНИ С ЖИТЕЛИТЕ ОТ ОБЩИНА  ТЕТЕВЕН!НА ВСИЧКИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ!

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button