По обвинение на Районна прокуратура – Ловеч 64 шофьори, са осъдени за извършени от тях транспортни престъпления

По обвинение на Районна прокуратура – Ловеч, 64 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления.

В 39 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове.

 Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления  прокуратурата е внесла в  съда 52 споразумения,  7 обвинителни акта и 5  предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност.

Най-много са осъдените лица за шофиране след употреба на алкохол или наркотично вещества – общо 46, от които 21 са шофирали след употреба на алкохол и 25 след употреба на наркотични вещества.

Трима водачи са санкционирана за това, че са си служили с контролни знаци, издадени за друг автомобил и с подправени идентификационен номер.

Осем нарушители са наказани за това, че са управляване на МПС без съответното свидетелство за управление или в срока на изтърпяване на наказание лишаване от право на управление.

По обвинения на прокуратура 7 шофьори са осъдени за това, че при управление на МПС са причинили  имуществени и неимуществени щети.

PARAGRAFF22

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button