СТАРТЪТ Е ДАДЕН!-видео

Управителят на Път строй

23-ти юли ще се запомни в историята на Троян. Бе даден старт на най-мащабния проект на Община Троян за 2018 г.  – „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ /при АИР/“. Проектът, посветен на 150-та годишнина от обявяването на Троян за град, е от изключителна важност за разрешаване на транспортни и комуникационни проблеми в града. Изпълнението ще е трудно и неизбежно ще причини затруднение в организацията на движението, особено за живущите в района на обекта, каза кметът Донка Михайлова. Това кръгово кръстовище се прави с цел да се  намалят катастрофите. Трафикът на коли да е равномерен.

Работата на терена ще предизвика затруднения в преминаването на участниците в движението. Изготвена е схема на временна организация в 5 етапа на изпълнение. Етапите са така обособени, че ул. „Васил Левски“ да е затворена за възможно най-кратко време. За обходни улици ще се използват ул. „Радецки“, ул. „Хр. Ботев“ и улиците „Тома Хитров“ и „Стара планина“.

Графикът на изпълнение на етапите и транспортните схеми ще бъдат допълнително публично оповестени, а изпълнителят следва да обозначи обходите на движение. Транспортните схеми са съгласувани с Областно пътно управление и приети единодушно от състава на Комисията. Екипът на администрацията и институциите ще следят за осигуряване на авариен достъп при необходимост и стриктно спазване на разпоредбите.

Засега единственото притеснение са  комуникационните връзки под асфлатовото покритие.. Но Общината и всички отговарящи за проекта  са  готови на изненади.

Всички дръвчета и зелени растителности ще се съхраняват  и отново ще бъдат върнати по местата си.

Управителят на фирмата, която ще реализира проекта каза,че срокът за пускане е 15 септември, малко преди  празникът на града и големите чествания послучай 150 годишнината от обявяването на Троян като град

След кратката оперативка  на  реалнотомясто  Донка Михйалова пожела успех на всички .

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button