ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ 10 ГОДИНИ БЕ ВРЪЧЕНА НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА НА ТРОЯНСКИ ЗРЕЛОСТНИК – ВИДЕО

Елеонора Марковска, зрелостничка от  СУ „Васил Левски“, получи най-високата награда в системата на средното образование – Национална диплома на Министерството на образоването и науката. За пръв път от 10 години тази престижна награда пристига в Троян.

Тази година са връчени 28 такива дипломите, като две са в нашата област – в Ловеч и Троян, сподели Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч по време на официалната церемония в кабинета на заместник-кмета  на община Троян Розалина Русенова. Той пожела  на Елеонора да не забравя за Троян, учителите  и предложи тя да вдигне знамето на училището на 17-ти септември.

 

Вяра Дочева -преподавателка по Испански на Елеонора и и.в.директор

За връчването дойдоха още  в.и.директорът на СУ“Васил Левски“

    Вяра Дочева, преподавателка по испански език на Елеонора и в. и. д. директор на СУ „Васил Левски“

„Тези успехи не са случайни, те са реален израз на работата в гимназията. Тази диплома се присъжда за отлични успехи, а Елеонора  има грамота за първенец на випуск 78, Cambridge First Certificate in ESOL Internanaional-Geade B-B2 и  C1, свидетелства за участие в национални състезания по математика 2014 и 2016, сертификати за участие в национални състезания на Пиърсън -Логман.

 

Заместник-кметът Розалина Русенова: „За мен е огромно вълнение връчването на тази награда, защото бях доскоро директор на училището“.

За мен е огромно вълнение връчването на тази награда, защото доскоро бях доскорошен директор на училището. Това е  наистина заслужено отличие за момиче, което е положило много усилия и е с огромна ерудиция. През 5-годишния период на обучение тя успя чрез постоянство , упоритост, талант, и увереност да завърши с успех 6.00 и доказа, че той не е случаен. Показа и най-добър резултат – отличен 6.00 на двата държавни изпита – по Български език и литература и по Английски език, с което безапелационно отговаря на критериите за тази висока награда. С множеството си изяви на олимпиади и състезания Елеонора показа многостранните си интереси към хуманитарните и природните  науки . Момиче с особен поглед и позиция към науката и света – каза развълнувана Русенова. – Тя заемаше призови места на олимпиади на областно и национално ниво, най-вече по български и английски език. Тя може да е пример  за хармонична, амбициозна и с широк мироглед личност. Тя обича да се бори и побеждава и е готова да посрещне утрешния ден.

 „Желая ти успехи, вдъхновение и сбъднати желания. Да запазиш  най- хубавите спомени за училището и Троян “  . Това пожелание бе от кметът на Община Троян Донка Михайлова, която не успя да присъства, но бе  предадено от Розалина Русенова

Елеонора Марковска от своя страна благодари на учителите, на цялото училищно ръководство, на своите приятели и родители, че са я подкрепяли през този нелек път на труд и усилия.

https://www.facebook.com/novinottroyan/videos/229270327752019/

https://www.facebook.com/novinottroyan/videos/848714155517077/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button