Истински малшанс за Майкъл Иванов в Севлиево

снимка: Илиан Хаджиев

Над 30 000 зрители изгледаха състезателните маншове от Европейския и Световен шампионат по мотокрос в неделния ден на мотополигон „Горна Росица” в Севлиево. Публиката сред която и много чужденци станаха свидетели на много силно каране от елитните пилоти в различните класове. Перфектното трасе накара всички пилоти и официални лица да признаят за пореден път , че „Горна Росица” е най-доброто място за мотокрос в света. 72 акредитирани журналисти от Европа и САЩ похвалиха организаторите от Българска федерация по мотоциклетизъм за отличните условия и изразиха увереност, че мотополигона в Севлиево и тази година трябва да бъде официално обявен за №1 в света. 94 състезатели от 33 държави взеха участие в Гран При България 2018, като шампионата беше открит от Румен Петков- председател на орг.комитет, съобщават от Българската федерация  по мотокрос

Истински малшанс за Майкъл Иванов ( КТМ) при ЕМХ 250 кубика. Талантливият ни пилот остана 5-ти във вчерашния първи манш, като нелепа грешка му костваше влизане в Топ 3. Днес,  Майкъл потегли перфектно от старта и дори за кратко поведе колоната , но падна в средата на първата обиколка и беше изпреварен от няколко състезатели. Иванов даде сериозна газ и се движеше 8-ми преди отново да падне и докато запали мотора мина време и финишира на 18-то място. В общото подреждане за кръга Майкъл зае 13-та позиция с 15 точки. Другите ни двама представители в този клас Николай Малинов (КТМ) и Станислав Цеклеов ( КТМ) завършиха съответно на 23 –то и 24 –то място.

Джефри Херлингс ( КТМ, Холандия) показа голямата си класа в MXGP и убедително спечели и двата манша. Лидерът във временното класиране направи още една голяма крачка към Световната титла, след като прибави 50 точки в актива си и вече има 783 три кръга преди края на сезона.Българският представител в MXGP Петър Петров ( Хонда) завърши на 16-то място в първия манш и 19-и във втория. Нови 6 точки прибави Петров към актива си и вече е 46 от началото на сезона.

В МХ2 Хорхе Прадо ( КТМ, Испания) удържа лидерството и с 47 точки се качи на първото място. Алекс Димитров ( България, КТМ) , който спечели първите си 3 точки от Световното, след като завърши 20-ти в първия и 19-ти във втория манш.

В Европейския шампионат ЕМХ 300 победата спечели Брад Андерсон (Великобритания, КТМ), втори се нареди Майк Крас ( Холандия,КТМ), а трети Андеро Лусбо ( Естония,Хускварна).

снимкa:LAP>BG

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button