НАЧАЛОТО Е ДАДЕНО!

Христо Илиев Волейболна легенда

 На 20 август от 18.30 часа в спортната зала на СУ Васил Левски ще се състои първата среща. Идеята за създаване на волейболен клуб в предбалканския град е на няколко млади студенти и ентусиасти, които искат да направят нещо хубаво за своя град. Постепенно проектът е подкрепен от Община Троян, а в момента клубът записва желаещите да тренират волейбол.

Лица на проекта и идеята за волейболен клуб в Троян са студентите Любомир Кирилов и Калоян Кюркчиев.

Треньор на ВК Чардар ще бъде Анатоли Пенев, като участие в някои тренировки ще вземе и Христо Илиев, за когото по-долу ще Ви разкажем. Като състезател Пенев е играл за Септември (София), Славия, Локомотив (София) и Божур волей, като междувременно завършва НСА

Той е възпитаник на Националната спортна академия „Васил Левски“, специалност – спорт: волейбол. След това завършва и Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в град Свищов – „Икономика и търговия“.

Именно получените знания в Академията дават възможност на Анатоли да има и възможността да бъде треньор по волейбол.

Самият той има и добра кариера като състезател. Започва от школата на „Септември“ София, а след това преминава в „Славия“. Последва преместване в столичното „Локо“. При подрастващите с „железничарите“ Анатоли може да се похвали с два държавни финала и второ място на международен турнир в Приморско.

В морския град той печели и друг ценен приз: най-добро либеро на турнира. Последва отново промяна на отбора, да който да носи екипа – „Божур волей“. Заедно със своите съотборници, Анатоли достига до четвъртфинал за Купата на България и печели „А“ национална волейболна лига.

Анатоли Пенев се е захванал сега с нелеката задача да помага на троянския клуб, като ще тренира ВК „Чавдар“, като участие в някои тренировки ще вземе и г-н Илиев.

Една от легендите на българския волейбол – Христо Илиев, се е съгласил да помага и подкрепя в създаването на волейболен клуб в родния си град Троян. 66-годишният специалист е дал съгласието си и застава с името си зад проекта за създаване на Волейболен Клуб Чавдар (Троян), Христо Илиев, който е бивш волейболист и олимпийски вицешампион с България от Москва 1980, а впоследствие и треньор, не само е изразил подкрепата си към идеята, но дори ще се включи в проекта. За последно специалистът бе мениджър и треньор на Левски преди повече от две години.(sprotal.bg

Последната за момента стъпка е избор на емблема, което стана с гласуване във фейсбук страницата на проекта  е на тяхната Фейсбук страница

И така, дойде моментът, в който оставяме да изберете емблемата на ВК "Чавдар". Гласуването се осъществява чрез реагиране на снимката, която качваме.Краен срок: сряда, 15-ти август, 00:00.Вие сте! :)

Публикувахте от Волейболен клуб "Троян Волей" в Сряда, 8 август 2018 г.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button