НОВИ ИГЛОЛИСТНИ ДЪРВЕТА ЩЕ БЪДАТ ЗАСАДЕНИ В ОУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“

Четири иглолистни дървета ще бъдат засадени в двора на ОУ „Иван Хаджийски“. Те ще заменят четири от старите десетилетните борове.

Състоянието им в момента застрашава безопасността. Едно от дърветата дори е напълно изсъхнало.Според становището на Община Троян, след доклад на главния експерт „Екология“ към Общината, са налице са условия за отсичане.

Директорът на ОУ „Иван Хаджийски“ Ралица Бенчева коментира така:

Парковата част на двора е изключително красива, боровете са един от символите на училището. Много граждани обичат да почиват тук, да ползват съоръженията за отдих и спортните площадки.Затова, за да запазим привлекателността на двора, след премахването на застрашаващите дървета, ще извършим залесяване с други иглолистни – от вида „дугласка ела“. Предстои да озеленим и с нови храсти, да поставим фотосоларен шадраван на мястото на една от старите чешмички, и още доста други подобрения за началото на новата учебна година. За естетизацията на дворното пространство използваме средства по проект по програма ПУДООС, който спечелихме в началото на лятото. Целта е ОУ „Иван Хаджийски“ да продължи да бъде една  от най-красивите емблемите в центъра на града ни„.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button