ОБЩИНА ТРОЯН ПРЕДЛОЖИ ПОМОЩ ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА ПОЖАРА В КАРЛОВСКИЯ БАЛКАН

Горят близо 100 декара смесени гори, като огънят е на около километър от първите къщи на града. Засега обаче няма опасност за населението.

Пожарът продължава да гори, но периметърът му е заграден. Атмосферните условия в района също са по-благоприятни и засега ситуацията е под контрол“споделя за Дарик радио директорът на Държавното лесничейство Златю Кличев

Горските пожари, които понякога са необходими за естественото обновяване на гората, могат да причинят огромни щети върху обширна област. Огънят много бързо може  да  се разпространи и към Троянския Балкан. Това бе причина да потърсим Донка Михайлова-кмет на Община Троян  да ни  каже, дали има от такава опасност и ще има ли нужда и троянски огнеборци да помагат.

Михайлова е провела разговор  със  зам.-кмета на Община Карлово Антон Минев. На този етап не се нуждаят от помощ. Сутринта 100 човека са включени в гасенето, а малко по-късно и  40 военнослужащи  от поделението започват да  се борят с огнената  стихия.

‘Уточнихме се с Минев, че ако потрябва помощ, ние сме насреща“, каза още градоначалника на балканския град

 

 

https://troyanexpress.com/2018/08/18/%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b4-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%be/

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button