Премиерът Борисов: До 2024 година АМ „Хемус“ ще е готова

Министър-председателят Бойко Борисов направи инспекция на строителството на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Ябланица и Боаза., съобщават от https://www.gov.bg/Той беше придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов и областния управител наЛовеч Проверката започна при км 78+500 на АМ „Хемус“, където е началото на новия участък Ябланица – Боаза. Премиерът Борисов заедно с министър Нанков и инж. Глосов разгледа възлови места от строителството на отсечка, които се характеризират със сложно и тежко строителство на подземни отводнителни съоръжения, както и с армирани насипвания около трасето.

„Всичко се изпълнява по график, независимо от тежкия каменист терен“, заяви Бойко Борисов. Примерът обърна специално внимание на техническите ръководители на обекта да имат особена грижа за живота и здравето на строителите предвид сложните условия при които се работи. От проверката стана още ясно, че в момента на участъка работят около 150 тежки строителни машини и 300 работници.

Магистралната отсечка се изпълнява от Консорциум „ХВП Ябланица“, в който участват „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button