Приключи 32 – ят Международен турнир по шахмат, проведен в Тетевен

На 19 август 2018 г. в Тетевен, бе закрит 32-ят Международен турнир по шахмат в памет на Алекси Милев. След една седмица, изпълнена със стратегически ходове, партии, рокади и приятни походи в района на красивия тетевенски балкан, Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, връчи наградите на победителите.

,,Уважаеми участници, искам да ви поздравя от името на д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен и от свое име, затова че взехте участие в турнира и доказахте, че традициите могат да бъдат продължени и запазени. Надявам се за в бъдеще отново да бъдем домакини на този турнир, тъй като смятам, че Тетевен заслужава. Пожелавам ви много здраве и късмет!“ – каза г-н Врабевски.

Със своите способности и прекрасна игра, първото място грабна гросмайсторът Яков Гелер от Русия. На второ място се нареди ФИДЕ майсторът проф. д-р Тодор Галунов от България, а третото място зае шесткратният шамшион в Тетевен международният майстор Сашо Николов, отново от България. Тетевенецът Евгени Бърдарев също се представи достойно, като зае 15-тото място в крайното класиране.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button