СПОРТИНГ И КУРШУМИТЕ ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ГАБРОВО

На 27 и 28 юли 2018 в градът на хумора  и на Рачо Ковача, Габрово се състоя  последния регионален кръг на Фен Купа 2018 Каменица на стадион „Хрито Ботев“ Това  е турнирът, в който мерят  сили с доста отбори. Отбори, които са различни, и интересни. Там   събират приятели, чрез мини футбола. Дадоха си  среща  32-та най-силни отбора от  областите Габрово, Ловеч и Велико Търново .В този престижен турнир,  който се провежда в Цяла България участваха и троянските отбори Спортинг и Куршумите.

За да достигнат до този етап  на 7 и 8 юли с.г. те изиграха предварителни срещи в Ловеч. Спортинг победи Джентълмените с 6:0. В решаващият мач за достигане до полуфиналите те победиха ФК“Лавината“. Куршумите водени от старши треньора си Боян Иванов преминаха тежкия четвърт финал като победиха съперниците си ФК“Затвора“Ловеч и „Резачките“

В полуфиналния кръг отборите бяха разделени в 8 групи. Всички отбори играха на системата всеки срещу всеки. За определяне на финалисти първите и вторите от групите ще играят кръстосано.

Спортинг играха в една група с Феникс Ловеч, Епъл с.Джулюница и Боздуган. МарВиПек, Бледите дървари и МФК ЧУРУЛИК са съперниците на победителите за 2018 година в шампионата по мини футбол(Футбол5)в Троян Куршумите.

Спортинг  от 3 срещи имаха 2 победи над Боздуган и Епъл с Джулюница, а загубиха от Феникс Ловеч. Куршумите също победиха в два мача срещу Бледите дървари и МарВиПек. Не можаха да преодолеят  отбора на МФК ЧУРУЛИК. Заради  лошата голова разлика Куршумите отпаднаха. Спортинг продължиха до осминафиналите. Там бяха победени от АРР-Фулмакс 3:1 и по-този начин прекратиха участието си.  За двата  троянски отбора това е голям успех за треньори и футболисти. Надяваме се ,че догодина ще имат по-голям успех.

Те посветиха  всички свои мачове на 150 годишнината от обявяването на Троян като град!

Победител в за Фен Купа Каменица, район Габрово станаха футболистите на Кирчево(Ловеч)

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button