СТЕФАН ГЕНКОВ-ЛИМОНА: ЗАЩО ПОЧИВАМ В КЕРАМОТИ – ПЕРЛАТА НА ЕГЕЙСКО МОРЕ ?

      В  Гърция лятото е в разгара си ,  морето и плажуването са отлични до края на септември , а понякога и до средата на октомври.

За троянецът  , който още не е решил къде да прекара почивката си бих препоръчал една близка и проверена в годините дестинация – Керамоти. Малко градче разположено срещу остров Тасос , с прекрасен близо 13 километров плаж , на устието на река Места. Пясъкът е ситен и бежов на цвят ,с не по-лошо качество от този на Златни пясъци и Слънчев бряг , но с тази разлика , че хората налягали по него на единица площ са поне сто пъти по малко. Ползваш свободно чадър и шезлонг цял ден само срещу едно кафе фрапе от 2,50 евро или една кока кола. Морето е тихо и плитко , а водата кристално чиста и в момента , в който ви информирам е около 30 градуса. Градчето е спокойно , без тълпи , клаксони на коли ,  само монотонното буботене на фериботите отиващи и връщащи се от Тасос , през половин час и струващи на човек 4 евро , нарушават спокойния ритъм на курорта. Навсякъде се чува предимно българска реч , а къмпинг Амоглосса е 95 процента български с над 130 модерно обзаведени каравани и паркирани отпред тузарски возила. За всеки парцел на него се води истинска битка започваща от средата на август за следващия сезон. С присъствието си тук българите повдигат осезаемо жизнения стандарт на общината. Апартаменти , вили отстоящи на 150 – 200 метра от 40 – 60 евро могат да бъдат намерени за всеки вкус.

       А ето и най-краткия маршрут до там : Троян – Кърнаре – Пловдив – Асеновград / Пловдив – Хасковски минерални бани с около 15 км . по-дълъг , но по- хубав / – Кържали – граничен пункт Маказа – Комотини – Ксанти – Керамоти. ( На 20 километра преди Кавала в дясно има отбивка за Тасос и Христополис и знак самолетче .)
Прилагам снимка на цените на къмпинга за този сезон и за следващия.
     Приятно летуване !
 
 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button