„АЛО, АЛО“ В ТРОЯН

Театрален състав към НЧ „Наука – 1870 г.“, Троян ще представи „Ало, Ало“ от Дейвид Крофт и Джеръми Лойд. Преводът е на  Златна Костова.Режисьор  е Роберт Янакиев и
В ролите ще видим  популярни  троянски театрали.

„Ало, ало!“ е английски комедиен сериал, излъчван по BBC през 80-те и началото на 90-те години. Автори на сериала са Дейвид Крофт и Джеръми Лойд, които заимстват идеята от известния британски сериал „Тайната армия“, излъчван 5 години по-рано. В Троян ще видим адаптирана версия и  с нов поглед на съдържанието.

Рене Артоа – Владимир Иванов – Валко, Едит – Стела Мавродиева, Мишел – Маргарита Мондешка, Лейтенант Грубер – Теодор Лука, Полковник Фон Щрьом – Минчо Вачков, Хер Флик – Михаил Пандуков, Крабтрий – Ивайло Стефанов, Мосю Льоклер – Радой Стойчев, Капитан Алберто Бертолери – Ивайло Стефанов, Ивет – Христина Петрова, Генерал Лудвиг Фон Шмелинг – Калин Димитров, Редник Хелга Герхард – Нина Димитрова, Мими – Полина Дичевска, Английски летци – Анатолий Краев и Ценко Дочев.
Осветител – Иван Димитров
Озвучител – Калин Димитров
Сценичен работник – Анатолий Краев
Заповядайте на 05.10.2018 г. (петък), 18:30 ч. в салона на читалището.
Билети САМО ЗА ПРЕМИЕРАТА 8 и 10 лева.

Театрален състав към НЧ „Наука – 1870 г.“,Троян представя „Ало, Ало“ от Дейвид Крофти Джеръми Лойд. Режисьор  е Роберт Янакиев.

„Ало, ало!“ (на английски: ‘Allo ‘Allo!) е английски комедиен сериал, излъчван по BBC през 80-те и началото на 90-те години. Автори на сериала са Дейвид Крофт и Джеръми Лойд, които заимстват идеята от известния британски сериал „Тайната армия“, излъчван 5 години по-рано.

След пускането си сериалът постига голям успех и от BBC решават да му увеличат бюджета, и да продължат излъчването му. Така се стига до снимането на 9 сезона, с общо 86 серии. Пилотният епизод е излъчен на 30 декември 1982 г., първи епизод е излъчен на 14 септември 1984 г., а последният епизод на 14 декември 1992 г. На 17 август 1994 г., по случай 10 години от първия епизод на сериала, е пуснат в ефир „Най-доброто от „Ало, ало!““, който съдържа избрани моменти от сериала. През 2007 г., по случай 25-годишнината от създаването на сериала, е направен документален филм включващ нови сцени, снимани на живо пред публика.

Действието се развива по времето на Втората световна война, в малкото френско градче Нувион и ни разказва историята на Рене Артоа. Германците са окупирали градчето, взимайки със себе си всякакви ценности, между които и картината „Грешната Мадона“ (онези, които са гледали сериала я знаят като „Грешната Мадона с големите бомби“) от ван Кломп, първоначално конфискувана от полковник фон Щрьом и неговия помощник-капитан Ханс Гееринг. Комендантът на градчето фон Щрьом решава да я запази за себе си, за да я продаде след края на войната. Хитлер също иска картината „Грешната Мадона“ за да я подари за рождения ден на Ева Браун и изпраща хер Ото Флик от Гестапо в града, за да я намери, но хер Флик я търси, за да я запази за себе си. Той е племенник на Хайнрих Химлер.

В същото време Рене е принуден да работи за Съпротивата. Главният водач на Съпротивата, Мишел Дюбоа (кодово име – Синегушка), обяснява на Рене, че трябва да крие в дома си двама английски летци – офицери Феърфакс и Карстиърс. Полковник фон Щрьом и капитан Гееринг, в опита си да се скрият от Гестапо, както и да скрият картината и един ценен часовник с кукувичка, виждат британските летци. Рене ги убеждава да не го издават, в замяна, на което той ще намери копие на картината, за да могат те да продадат картината след войната.

Рене е принуден да бъде добър с германците, за да не го застрелят, също така трябва да бъде добър и със Съпротивата, иначе те ще го застрелят, защото е добър с германците. Трябва да бъде добър и с жена си Едит, защото ако тя разбере, че има връзка със сервитьорката от ресторанта Ивет, ще го застреля. А ако Ивет разбере, че Рене има връзка и с другата си сервитьорка Мария, тя ще го застреля. Така приключенията на Рене започват.

Действията на епизодите се развиват около криенето на картините и реализирането на безумните планове на Мишел за бягството на британските летци.

Другите главни герои са мадам Фани – тъщата на Рене, мосю Льоклер – фалшификатор и пианист, както и бивш любовник на мадам Фани, мосю Алфонс – погребален агент, който ухажва Едит, полицай Крабтрий – английски агент, който се преструва на френски полицай и говори ужасно френски, английските летци Феърфакс и Карстиърс. А от немците – лейтенант Грубер, за когото има слухове, че си пада по Рене (но след войната се жени са Хелга), редник Хелга Геерхарт, генерал Фон Клинкерхофен, италианският капитан Алберто Берторели, и Фон Смолхаузен, който също като хер Флик е от Гестапо.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button