БАСКЕТБОЛНО ШОУ В СПОРТНА ЗАЛА „ЧАВДАР“

„Чавдар“ Троян

Завърши баскетболния турнир“150 години Троян“ за момчета родени 2005/2006 год.

Той бе организиран от баскетболен клуб  ”Чавдар” и община Троян. Освен домакините – „Чавдар“ Троян участваха силните обори на „Балкан“ Ботевград, „Етър“ Велико Търново и Академик (Правец). Срещите бяха приятелски, но  много оспорвани. Троянци победиха  момчетата от Правец в първия мач, а „Балкан“ разгроми  отбора  на „Етър“. За 3-то и четвърто мачът между  „Академик“ и“Етър“ бе доста драматичен. Момчетата играеха точка за точка. Две минути преди края баскетболистите от Правец водеха с 2 точки разлика, но явно умората  си оказа влияние. Великотърновци позволиха съперника да вкара няколко коша и така мача завърши 72:66 за „Академик“.

„Етър“ Велико Търново

Финалният мач между нашите момчета и много силния отбор  от Ботевград събра много публика в залата, която подкрепяше своите фенове. Срещата започна  много динамично. Кош за кош, точка за точка, топка за топка. Много борби, много контраатаки. До почивката разликата в точките достигна 15 в полза на ботевградчани, които от тази есен ще играят в Европейска детска лига.

Част от срещата „Чавдар“Троян и „Академик“Правец

Неприятният инцидент с открадването на мобилните телефони от съблекалнята на някои момчета от Троянския отбор даде отражение и в играта им. Бяха по-разсеяни, неточни. Също така и тактиката на „Балкан“ – плътно пазене на противника,  бе непозната за нашите. Те влагаха много енергия, докато момчетата от „Балкан“ бяха по – умерени и прилагаха доста заучени положения. Това  донесе успеха на 14 – годишните от Ботевград.

„Етър“ВЕлико Търново и „Балкан“ Ботевград

Все пак трябва да се каже, че възпитаниците на Диков играха много добре. Бяха стабилни и проличаваше натрупания опит с годините.

Всички отбори бяха наградени от Петко Пенков – председател на Общински съвет Троян с медали и Купа“150 години Троян“

 

След турнирът се проведе импровизирана среща между по-големи възрастово троянци с отбора на „Балкан“, която завърши 33:44 за ботевградчани.

Сред публиката бяха кмета на Ботевград Иван  Гавалюгов, който се наслаждаваше на играта на сина си. Той е бил дългогодишен състезател по баскетбол, става вицешампион и шампион с юноши старша възраст на БК Балкан. Председател на УС на БК Балкан в периода 2008-2012г. Също така бяха забелязани полк.Красимир Лалев (възпитаник на Спортен клуб „Атнес“), Даниелс Дачев – бивш футболист на Троян и сега играещ в „Славия“ и много други симпатизанти на троянския баскетбол

https://troyanexpress.com/2018/09/29/%d0%be%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d1%81-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%80-%d0%b1%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b1%d0%be%d0%bb/

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button