БОЖИДАРА СИМЕОНОВА С НОВА ПЕСЕН

  Божидара Симеонова направи премиера в интернет мрежата на своя нов творчески продукт – песента „Обичам те, мое море”. Музиката е на Божидар Рахнев, текстът – на Валентина Ценова, а аранжиментът – на Божидар Рахнев и Божидара Симеонова, която се изявява и като изпълнител на парчето.

Същата песен бе представена съвсем скоро в международния фестивал „Охридски трубадури”, където получи награда от журито. Божидара Симеонова бе и единственият участник от България в този престижен македонски форум за съвременна музика, където участва по покана на композитора Григор Копров. „Охридски трубадури”, в който се състезават изпълнители и състави от целия Балкански полуостров, отбеляза през тази година свое юбилейно издание – двадесет и пет години.

През май тази година – по случай празника на славянската писменост и култура – младата изпълнителка се представи пред троянската общност с песента „Моят Троян”, на която автор на музиката е самата Божидара, а текстът е написан от нейната майка Лина Борджиева. По случай 150 години от обявяването на Троян за град скоро бе сниман и видеоклип към същата песен, чиято премиера предстои.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button