ГРУПА „ДУША“ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ВЕЧНИ РУСКИ ПЕСНИ В ТРОЯН

Със съдействието на Национално движение „Русофили“ и Руският културно-информационен център в София, група „Душа“ ще пее вечните руски песни пред троянската  публика. Концерът ще се състои на 17.09.2018 от 18.30 часа в салона на НЧ ‚Наука -1870“ в града.

Присъстващите ще се докоснат до руската култура, а самите изпълнители – до българското творчество. Ще има много изненади на това музикално събитие.

В продължение на много години група “Душа“ е работила със заслужилата артистка на Русия – Валентина Готовцева – кавалер на медала към ордена „За заслуги към отечеството”, получен  лично от  Президента на Русия Владимир Путин.

„Групата се казва „Душа“ и са от Лотошински район на Московска област. Съставът съществува повече от 20 години и за това време многократно се е променял, но в този състав гастролираме в България над 15 години.

Солистката на групата – Олга Яшкина е млада солистка и  се разкрива като талант – работи в научно – музикално направление.  Иван Яшкин е мъжът с големите мустаци, най-старият ни солист, Андрей Волков свири на клавир, Сергей Широков – също е главен солист, който обикновено е и конферансие на концертите ни и, разбира се, аз – Алексей Попков – пиша песни за състава и правя аранжименти“., казва в интервю пред Sever.bg, ръководителят на групата.

Репертоарът им е много разнообразен – руски народни, патриотични, лирични песни и романси, имат  и специално за българските слушатели. Много от песните, които пеят, са от съветския период,и разбира се, руски народни песни.

НЕКА СЕ НАСЛАДИМ НА МУЗИКАЛНИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ГРУПА“ДУША“ В ПОНЕДЕЛНИК, 17.09.2018, В САЛОНА НА ТРОЯНСКОТО ЧИТАЛИЩЕ“НАУКА – 1870″!

ВХОД СВОБОДЕН!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button