ДЕТСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ В ТРОЯН – МИСИЯ ВЪЗМОЖНА

ОТБОРЪТ  НА „ЧАВДАР“ ТРОЯН СТАНА ПЪРВИЯТ НОСИТЕЛ НА ‚КУПАТА НА КМЕТА“ ТРОЯН, 2018

Поредният гол във вратата на“Ботев“ Луковит

ПЪРВИЯТ детски турнир по футбол (формат 9 или възрастова група 2007- 8 година) за“Купата  на Кмета“ Троян, 2018 завърши.  Отлична организация, много емоции, спортменска игра и много голове. 

Футболистите от „Чавдар“ 9–ка с помощ на момчета от другите възрастови групи спечелиха безапелационно Купата.

Най- добрият вратар Мартин Петков бе награден от Ангел Ангелов-зам.кмет на Община Троян

Вкараха 18 гола, а само две  топки не бяха спасени от вратарят Мартин Петков, който стана и най-добър вратар на турнира.

Последната среща от  турнира бе най – оспорвана. Играха „Чавдар“ Троян и футболистите от Павликени. Тя бе решаваща  за първото и второ място. Гостите тръгнаха доста силно и в края на полувремето вкараха красив гол. Троянци се посъбудиха и за много кратко време изравниха.  Веднага след почивката сините  изненадаха вратаря на павликенци и поведоха с 2:1. До края на срещата доминираха  троянци, които изпуснаха доста положения,  но все  пак вкараха  трети гол  и затвърдиха първото място.

   

Павликени

Съперници на троянци бяха отборите на футболните клубове от градовете Павликени, Левски и Луковит(Ботев). Отборите играха всеки срещу всеки.. Момчетата от Павликени бяха достойни противници, но с една загуба от троянци(1:3) спечелиха среброто.

ФК“Левски“

Левскарите извоюваха третото място с голова разлика 4:11, т.е с 1 победа, която бе срещу луковитския отбор  и две загуби.

 На четвърто място се нареди отборът на Ботев“ Луковит, който загуби и трите си срещи.

Максим Минков – голмайсторът на турнира и зам.кмета Ангел Ангелов

Голмайстор на детския турнир в Троян стана  Максим Минков от домакините.

Най- техничен играч

 За  най-техничен играч бе признат Александър Методиев от едноименния отбор на град Левски.  Феърплей играч бе определен футболиста от Павликени, Цветомир Траянов.

Боян Иванов (Боби) и най-полезният играч Пламен Димитров

Съдиите решиха, че  най- полезен играч на  терена е бил троянецът Пламен Димитров.

Съдии на турнира бяха  от града – домакин както  е прието, Венцислав Кепов и Боян Иванов, обясни президентът на  ФК“Чавдар“ Димитър Колев.  Те се справиха много добре, бяха много строги и не пропускаха нарушения.

Малките футболисти бяха наградени от заместник – кмета на Община Троян Ангел Ангелов, инж.Петко Пенков – председател на Общински съвет в града, главният експерт “Спортни дейности“ към общината Тодор Комитов и треньорът на мъжете  на троянския футболен клуб, Боян Иванов(Боби)

Плакет за принос в развитието на футбола

Председателят  на Областния съвет на БФС Ловеч, Николай Николов връчи плакет за принос в развитието на футбола от името на Борислав Михайлов, председател на БФС,  на инж. Пенко Пенков. Такава награда има и за градоначалничката на Троян , Донка Михайлова, която не бе на официалната церемония на закриването на турнира. Той ще й бъде връчен лично на среща  с Николай Николов.

Ръководството на клуба благодари на своите  спонсори и съорганизатори, сподели Колев пред репортер на Троян Експрес.  Община Троян е основният ни организатор, а ЕТ „Троянска скара“ подсигури обилния обед за подрастващите футболисти. Фирма „Скайтбет“ подготви грамотите и топките за футболистите.

Този турнир посветихме на 150-годишнината от обявяването на Троян за град. Идеята ни  е той да стане традиция. Това спортно събитие замени работническия турнир по мини футбол, който се провеждаше през месец Юни. Вече видяхме, че  можем. Догодина се надяваме да има повече отбори. Организацията на такова спортно събитие не е лесна, но мисията е възможна щом го правим в името на децата. Трябва да има такива повече турнири, за да могат да футболистите да придобиват опит и самочувствие.  Искаме да благодарим и на редовните ни дарители, които ни помагат с каквото могат, каза още Димитър Колев.

Владислав Трифонов (другият треньор към ФК“Чавдар“) изрази видимо задоволство  от играта на възпитаниците му.  Сподели, че  започват  срещи от регионалния турнир по футбол –деца, 7-ца, 9-ка на 22 септември. Пожелава успех на всички и  желае да се изкачат на по-висока позиция. Инж.Петко Пенков – председател на троянския парламент пожела троянци да играят в по-силна група. И да има повече такива събития в града,  защото спортът е полезен  и необходим за децата.

На турнира имаше и спортен коментатор. В тази роля бе озвучителят и диджеят Ивайло Климов, който допринесе за доброто настроение с коментарите и музиката , която бе професионално подбрана за случая.

КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ;

  • 1.ФК ‚ЧАВДАР“ ТРОЯН  – 3 победи
  • 2.ФК ‚ПАВЛИКЕНИ“ ПАВЛИКЕНИ – 2 победи и 1 загуба
  1. ФК ‚ЛЕВСКИ“ ЛЕВСКИ – 1 победа и 2 загуби
  2. ФК ‚БОТЕВ“ ЛУКОВИТ – 3 загуби

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button