ЗАБЕЛЯЗАНО В ТРОЯН: ЗА НЯКОИ – МОЖЕ, ЗА ДРУГИ – НЕ!

ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ!Отново на  Централен Общински пазар Троян се проведе поредният „конгрес“  на множество   граждани (не са троянски) със златни ланеци, дами с тежки гривни. Бяха обсебели паркинга на пазара с неправилно паркирани луксозни коли  точно обратното на другите автомобили и пречеха на движението.  Седнали в гостилница „Хамелеон“ и 2 часа само седят. Двама ядат, другите  ги гледат и се надвикват. Държат се гаменски с по – нисшите от тях  граждани доказвайки колко са велики.   Нищо лошо няма. Трябваше собственикът на въпросната гостилница за хранене да им подсигури музика и тогава само гледай. Купон до зори…Но, той  взе ,че не им пусна.

В  това заведение за бързо хранене обядват много хора, които почиват само  един час по обед. Къде да седнат? И що за почивка ще е като се налага да слушат  как разговарят с по- силни гласове около тях. В крайна сметка почивка е да избягаш от работния хаос. И изведнъж попадаш на друг още по- голям.

Вързан бе и  поредният   кон с каруца пред заведението, на тротоара.

На мястото (‘конгреса“) по сигнал пристигнаха служители с  две патрулки от ОД на МВР Троян. Благодарение на тяхната намеса се разотидоха „конгресмените“ и махнаха колите. Но въпросната каруца с кон остана   да „краси“ интериора на Троян по републиканския път – ул. Опълченска. Около конят и каруцата не се стоеше от силен „парфюм“.

По инициатива на заместник – областния управител на област Ловеч Бойко Пъдарски  се провежда акция за премахване на автомобили от тротоарите с цел  пешеходците да не вървят по улиците за да няма инциденти.( Въпреки, че и кракоходците не  използват  тротоарите все още).  Но досега не съм чула или видяла да е наказан собственик на каруца (дано се лъжа) и наказан пешеходец, че върви по шосето, а не по тротоара.

Да, всички сме  граждани на Република България. Под слънцето има място за всички.  Но се оказва, че  лъчите  му са насочени само към едни. Други пък си знаят само правата. Търсят  си ги по най – различни методи – нахалство, заплахи и др. А задълженията? Дали си ги знаят? Това е ХАМЛЕТОВСКИЯ ВЪПРОС!

Питам: За каруците  ж цяла България важи ли  Закона за движението на пътищата и ако важат, има ли санкционирани?

Защо  едни собственици на автомобили може да паркират на чисто новите тротоарни плочки , а за други не може? Примери колко щеш. 

 

А изпражненията на коня и  боклуците след обилното хапване  на обществени места кой да чисти?

За нормалната почивка на работещите граждани кой трябва да се погрижи, освен  самите те(гражданите)?

ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ!

Снимки от събитието няма по обективни причини! Кадърът с каруцата е от днес!

Руслана Попсавова

Лично мнение като работещ гражданин , който иска да има нормална почивка поне един час . И като пешеходец, който да се движи спокойно по обновените тротоари на Троян.

 

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button