ЗАДЪРЖАХА АЛОИЗМАМНИЦИ

Полицията в Ловеч е задържала двама мъже на възраст 26 и 23 години по подозрение в съучастие в извършването на телефонни измами.

След зачестилите телефонни измами на територията на Ловеч и в резултат на проведени издирвателни мероприятия, служители на РУ Ловеч са установили двете лица, а в хода на работата е изяснено, че в периода 03-04 септември, с действията си като посредници „мулета“ са спомогнали за извършването на три телефонни измами: на 03 септември са измамили жена с 5000 лв и друга с 2290 лева, 200 евро и златни накити, а на 04 септември са взели сумата от 2830 лева от друга жителка на Ловеч. Отнетите пари и ценности са били предавани по различни схеми на трети лица.

При извършено претърсване в апартамент в града обитаван от един от задържаните, полицаите са намерили множество мобилни телефони и СИМ карти на различни български и румънски мобилни оператори.

Потърпевшите са били въвеждани в заблуждение по един и същи начин, а именно, че оказват съдействие на на органите на МВР за задържане на телефонни измамници, като при първите два случая парите са оставяни до кофи за смет, а при третия са хвърлени от потърпевшата през тераса на жилището.

Мъжете са задържани за срок от 24 часа в РУ Ловеч, материалите са докладвани в Районна прокуратура-Ловеч и предстои провеждането на процесуално-следствени действия.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button