МЛАДИ ФУТБОЛИСТИ ОТ ТРОЯН ЩЕ ИГРАЯТ В ЕЛИТНИ СОФИЙСКИ КЛУБОВЕ

Пламен Ковачев „ЦСКА 1948“

Даниелс  Дачев (14 год) и Пламен Ковачев (12 години) вече са футболисти на СК „Славия“ и „ЦСКА 1948“.

 

 

 

 

 

Това съобщиха с голяма гордост и радост от ръководството на ФК “Чавдар“  за Троян Експрес.

И двете момчета са възпитаници на троянската футболна школа. Започнали от много малки. Записали се, за да спортуват. Но с времето разбират, че футболът е тяхната страст.

Майката на Пламенразбира това лято, че има обявен кастинг за футболисти в новака във Втора лига „ЦСКА 1948“ ( „ЦСКА“  София е професионалният футболен клуб и участва в А група). На проведеният кастинг, в който се явяват над 300 деца, нашето момче показва уменията научени в малкия балкански град и е избран да тренира в този елитен спортен футболен клуб. Тази есен ще е ученик в софийско училище.

Той самият каза пред репортер на сайта, че образованието и футбола са приоритет за него. Не може да си позволи да е слаб ученик , а силен в спорта. Те вървят ръка за ръка. За да си добър във футбола трябва да имаш и познания във всяка област, защото в спорта не е необходимо да имаш само силни крака и да си здрав физически.

Пламен въпреки своите 12 години е наясно, че оттук нататък футболът ще му отнема много повече време. Всеки ден ще е на тренировки. Ще е необходимо да е още по-организиран.

„Благодаря на моите треньори Владислав Трифонов, Димитър Колев, Венцислав Кепов от  „Чавдар“ , които ме научиха на много тайни във футбола. Възпитаха ме да бъда добър спортист, съотборник и най-вече да ценя приятелите. Няма да забравя никой от тима. Пожелавам на всички да се трудят и спортуват много за да постигнат своите цели“ , споделя Пламен Ковачев.

Даниелс с купата за първо място при децата

Другият троянски футболист, който играе вече в София е 14-годишния Даниелс  Дачев, споделя още президентът на троянския клуб Димитър Колев. Дани  е винаги усмихнат и готов да се бори за своите мечти. Една от мечтата му се сбъдна благодарение на треньорът на мъжете на троянския футболен клуб, Боян Иванов(Боби). Ветеранът – футболист вижда, че Даниелс има данни и качества за да прогресира във футбола и решава да го заведе при друг троянец, тръгнал от родния си град,  Мартин Кушев. Помощник – треньорът на „Славия“ оценя таланта на Дачев. Пред треньорския щаб

Даниелс Дачев
ПФК“Славия“ София

на софийския клуб младият троянец показва какво може и на какво е научен в Троян от треньорите си. 

Сега вече Даниелс е с екипа на ФК“Славия“, активен играч е в срещите с №20. Подсигурено му е общежитие. Учи в столично училище и са му предоставени условия за да се учи нормално и спортува активно.
Самите досегашни треньори на момчетата изразиха  удовлетворението от факта, че техни възпитаници са одобрени и ще играят в такива отбори. Най-важното за нас е, че момчетата се надграждат като хора, спортисти. Най- голямата награда е, че сме помогнали и показали къде са най-силни и в каква насока да се развиват, коментират от треньорския щаб на ФК „Чавдар“ Троян
Да пожелаем успех на младите троянци, повече голове в противниковата врата и да не забравят родния си град, съотборниците си и треньорите от „Чавдар“ Троян

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button