НИКОЛАЙ НАНКОВ: ВИНА И ОТГОВОРНОСТ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА

Няма да оттегля оставката си. Подаването ѝ е личен акт на отговорност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков пред журналисти в Народното събрание.

„Актът, който направихме с двамата ми колеги (Валентин Радев и Ивайло Московски – бел. ред.) с оставките, беше абсолютно правилен. Това е волеизлияние след искането на оставките от премиера Бойко Борисов. Това беше правилният ход. Все още съм министър в оставка и затова изпълнявам задълженията, които имам в това си качество. Това, което зависеше от мен, съм го направил и като личен акт, и като акт на отговорност. Но вина и отговорност са две различни неща“, обясни министърът, цитиран от „Фокус“.

На въпрос дали допуска, че може да остане на поста си, Нанков отговори: „Не допускам нищо на този етап. Няма да оттегля оставката си – това беше най-правилната постъпка пред нас тримата“.

На въпрос дали ако на коалиционен съвет бъде помолен да остане, той отговори: „Кой ще ме моли мене? Това даже е несериозно“.

източник: https://www.economic.bg

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button