НЯМА ОПАСНОСТ ЗА СИГУРНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕ НА ВЛАКОВЕТЕ В РАЙОНА

 

Официалният отговор

В публикацията:

https://troyanexpress.com/2018/09/10/%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%b2-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%b5%d1%82/

обещахме да потърсим съдействие от страна на НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ „ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА“.  Изпратихме сигнал  за лошо състояние на железния път в района на гара Троян до Община Троян и НКЖИ. Днес получихме и отговорът. Той гласи следното:

 

ДО

Г-ЖА РУСЛАНА ПОПСАВОВА

ТРОЯН ЕКСПРЕС

 

 Относно: Извършена проверка в района на жп гара Троян в посока парк „Къпинчо“ по сигнал от гражданин Бисер Колев.

 

УВАЖАЕМА Г-ЖО ПОПСАВОВА,

     Във връзка с Ваше писмо за подаден сигнал за лошо състояние на железния път в района на гара Троян, бихме искали да Ви информираме за следното:

           Веднага след подадения от Вас сигнал беше извършена проверка на състоянието на железният път в района на жп гара Троян до жп прелез Капинчо на км 129+670 от служители на Железопътна секция Горна Оряховица. 

     Техническите параметри на железния път в посочения участък (релси тип 49 Е1, дървена траверсова скара и скрепление), измерени с калибър, отговарят на нормативните изисквания. При извършения обход не са констатирани сериозно повредени елементи от железния път. Същите са в добро техническо състояние, на места има единични негодни дървени траверси, които ще бъдат подменени с нови.

        Няма опасност за сигурността  на движение на влаковете в района.

 

Благодарим ви за сигнала!

С уважение,

 

Същото писмо е изпратено и до Община Троян.

 

Пресцентър на ДП НКЖИ

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button