ОУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“ ТРОЯН ОТВАРЯ ВРАТИ СЪС СТАТУТА НА ИНОВАТИВНО!

През  новата учебна година в ОУ„Иван Хаджийски“ Троян ще учат 30 деца повече.

На 17-ти септември 2018 в двора на най – старото училище за поредна година би училищния звънец.

Тази година ОУИван Хаджийски“ отваря врати със статута на иновативно.

Това означава, че ние сме организирали вашата общообразоватeлна подготовка чрез нов, модерен начин на преподаване, за да можете вие да научите повече неща, по по-лесен и по-интересен начин. вие  имате привилегията да учите в най – старатаобразователна  институция в Троян. Това е гаранция за традиция и качество.

Постарахме се да обновим и естетизираме дворното пространство, фоайето на основната сграда и да направим една уникална ретро класна стая, в която вие, в автентична атмосфера, ще изучавате историческите предмети.“ – каза в словото си директорът Ралица Бенчева

Тя благодари на родителите, колегите си и пожела на първолаците  ползотворна учебна година, която да завършат с високи резултати и прием в желаното от тях  училище

Николай Цочев – главен учител

Гости на тържеството бяха заместник – кмет Бистра Чолакова и гл.експерт Бисерка Петрова от Община Троян, училищното ръководство, родители и гости.

Другата новост е,  че Жълтото училище ще има помощник – директор  в лицето на  Марек Макнев, и главен учител – Николай Цочев. Досега е нямало тези длъжности, сподели Ралица Бенчева.

Помощник – директор
Марек Макнев

Преди дни екип „Граждански дела“, който функционира към американската армия, направи мониторинг по проекта, за да констатира неговата устойчивост. Училището получи висока оценка за състоянието на фасадата и на покрива, и поздравления за доброто стопанисване. Голям интерес предизвика ретро стаята.

Красивата фасада на ОУ „Иван Хаджийски“, която е радост и повод за гордост на троянци,  изглежда така и благодарение на Съединените Американски щати. През 2014 година основната сградата училището (покрив и фасада), е обновена по проект, който е „осъществен в резултат на партньорството между Съединените американски щати и България, чрез усилията на Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ, Отдела за военно сътрудничество към Американското посолство в България и Община Троян“ – както е изписано до централния вход на ОУ „Иван Хаджийски“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани статии

Back to top button