ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ ПО ПОВОД 100-ГОДИШНИНАТА ОТ КРАЯ НА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Тържествен концерт-спектакъл по повод 100-годишнината от края на Първата световна война (ПСВ) ще се проведе на 18 септември 2018 г. от 19.00 часа в салона на Драматичен театър  Ловеч. Това ще е един своеобразен финал на наситения със събития във връзка с годишнината месец септември, съобщи по време на редовната пресконференция в Община Ловеч д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“.

Концерт-спектакълът ще е съчетание на изпълнението на любими за всеки българин маршове от периода на войната в изпълнение на Общински духов оркестър  – Ловеч, с диригент  Тотко Рогашки. Представена ще бъде богата мултимедийна програма посветена на събитията, предшестващи войната, както и от самата война. Акцентът е върху действията на 34-ти Троянски полк и Дойранската епопея. Презентацията е изготвена от Регионалния исторически музей в  Ловеч.

Духовият оркестър ще изпълни маршовете „Велик е нашият войник“, „Шуми Марица“, „Булаир“, „Бдинци“, „Един завет“, „ Ний ще победим“ и „Весели и в боя“.

 На сцената ще посрещнем знамената на:

  • НВУ „В. Левски“ гр. В. Търново
  • ВВМУ „Н. Вапцаров“ гр. Варна
  • ВФ 24 480 гр. Ловеч
  • Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Ловеч
  • Съюза на ветераните от войните гр. Ловеч
  • Дружество Военноинвалид гр. Ловеч.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button