Общество

188 ПЪРВОКЛАСНИЦИ ЩЕ ПОЛУЧАТ ДАР ОТ ОБЩИНА ТРОЯН!

Учебната 2018/2019 г. започва безпроблемно във всички учебни заведения на територията на община Троян

В навечерието на новата учебна година, начало на която ще дадем на 17 септември, има всички предпоставки за безпроблемно започване на учебната 2018/2019 г. Заместник-кметът Розалина Русенова и началникът на отдел „Образование, култура, социални и младежки дейности“ – Иванка Джабраилова обходиха всички учебни заведения през изминалите седмици и се срещнаха с техните директори. Община Троян има готовност за безпроблемното започване на учебния процес.

Както по-рано информирахме, през ваканционния период са извършени планираните ремонти в учебните заведения и детските градини на територията на общината. Няма неприключили ремонти.

През настоящата година детските градини на територията на общината ще посрещнат общо 746 деца, разпределени в 34 групи. Като поради големия брой деца в ДГ в с. Орешак се наложи разкриване на нова група. През учебната 2018/2019 година училищата на територията на община Троян ще се учат  2730 ученици, от които 2281 в общински училища, 449 в държавните, както следва – 277 в Професионална гимназия по механоелектротехника град Троян и 172 в НУПИ „Проф. Венко Колев“. Общо 188 първокласници ще прекрачат прага на учебните заведения тази година( в сравнение с миналата 2017 са с 12 по-малко)

В Обединено училище „Иван Вазов“ в Дебнево ще се учат 74 деца. Но няма да има осмокласници. Младата Кремена Стойчева е новия директор.  За сметка на това обаче  кандидати да учат  в жълтото училище „Иван Хаджийски“  тази година  бяха доста  По-този начин  се увеличиха и учениците в най-старото школо. – 30 бр. Ралица Бенчева е  директор на   училището. 

Още новоназначени директори са Мариана Миткова. Тя до миналата година бе  временно изпълняващ дейността на НУ „Христо Ботев“.

С нов В.И.  директор е и орешашкото основно училище „Васил Левски“ –  Здравка Петрова.

Засега черносъмското школо е с най-малко деца, каза на месечната пресконференция Розалина Русенова.

 

Тагове

Свързани статии

Back to top button