БК „ЧАВДАР ТРОЯН“ ЩЕ Е ДОМАКИН В ПЪРВИЯ МАЧ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО

Кирил Райков, Любомир Лилов, Ценко Наков, Габриел Йонков, Леонид Бажанов, Васил Найденов, Мартин Шкодров, Димитър Павлов  и новите попълнения Ивайло Вучков, Михаил Танев, които идват от  “Атлетик “ София,  състезателя от Етър – Георги Павлов и  Денис Титов и  върналия се Данаил Христов  ще бъдат   домакини в първия мач от новия състезателен сезон в „А” източна група . Техни съперници ще бъдат баскетболистите на   „Черноморец“ Бургас. Това стана ясно след изтегления жребий.

Баскетболистите под ръководството на Лъчезар Диков ще  са в двубой с бургазлии на 14 октомври, навръх Петковден, неделя, когато ще се изиграят и останалите три срещи от първия кръг.

 

Другите двойки са: „Атлетик” – „Рилски спортист 2”, „Академик 2” (София) – „Шампион 2006”, „Шумен” – „Икономически университет Варна”. Отборът на „Видабаскет” почива

През сезон 2018/2019 във втория ешелон ще играят девет отбора, разделени в Западна и Източна групи. В първата са „Атлетик”, вторите тимове на „Риски спортист” и „Академик”, „Шампион 2006” и „Видабаскет”. В Източната група са само четири отбора – „Черноморец”, „Чавдар”, „Шумен” и „ИУ Варна”.

Първият етап на първенството ще приключи на 2 декември. Заелите трето и четвърто място ще играят бараж на разменено гостуване. След това победителите от двете двойки ще имат още един бараж на неутрален терен за оформянето на първа петица и втора четворка.

От 1 октомври т.г. настъпиха нови промени в правилника на  ФИБА.Те  са част от кампанията за развитие на баскетболната игра. Поправките засягат играта, екипировката и наказанията на състезатели и треньори.

 Цветът на лявата и на дясната маратонка трябва да съвпада; удрянето на топката в таблото вече не се счита за дрибъл; официално предупреждение към състезателя и целия отбор се счита ако: защитник движи която и да е част от тялото си над граничната линия за да пречи на вкарването на топката в игра или е по близо от 1 м до вкарващия топката състезател, когато мястото за вкарване в игра има по малко от 2 м дистанция и т.н. и още примери., съобщава Бургас News

ПРОГРАМАТА ЗА ПЪРВЕНСТВОТО МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ  ПО-ДОЛУ.

https://troyanexpress.com/2018/10/03/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%b7%d0%b0/

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button