КАДЕТИТЕ НА „ЧАВДАР „ТРОЯН НА КРАЧКА ОТ ПОБЕДАТА СРЕЩУ „БАЛКАН“!МЪЖЕТЕ С ВТОРА ЗАГУБА! ФАЛСТАРТ ЗА АМАТЬОРИТЕ!

На 21 октомври в общинската спортна зала „Чавдар“   се проведе срещата между кадетите баскетболисти с момчетата от „Балкан“ Ботевград.  Срещата бе много оспорвана. Разликата между двата отбора не стигаше повече от 3 точки. Динамика, много атаки и контраатаки. Страхотно добра защита приложиха като тактика в този мач троянчетата. Изненадоха момчетата от Ботевград доста.  Само малшанса в стрелбата доведе до победа за „Балкан“ с 64:61.  Баскетболистите на „Чавдар“ изпуснаха  попадения от линията за трите точки. Но все пак доказаха, че ботевградския отбор не е толкова недосегаем и в най-скоро време ще се зарадваме с победа. Възпитаниците на Диков и Игнатовски доказаха, че екипната игра и многото тренировки водят до добри резултати.

Две седмици момчетата почиват.

Същият ден дванадесетгодишните играха  в Плевен с отборите на   „Спартак“ и „Шампион“ от града.Там загубиха и спечелиха  по  един мач. Според треньорът им са играли много добре и няма как да е недоволен от тях

След обед мъжете имаха тежък мач с баскетболния отбор на Икономически университет Варна като гости. Тази среща  бе  от вторият  кръг на първенството. Нека припомним, че в Троян на  14-ти  октомври (Юбилея на града), нашите загубиха от „Черноморец“ Бургас, като не участваше капитана на отбора, Лилов. Играта им  много добра, но бургазлии бяха по- добрия отбор.

И във Варна не успяхме да вземем точка. Според бгбаскет  Чавдар  е  отвърнал  бързо и ограничал нападението на съперника си, за да се приближи само на четири точки на почивката – 36:40. Но втората част е била доста силна за домакините и така троянските баскетболисти са вече с втора загуба – 82:67 за варналии.

Денис Титов регистрира 14 точки и 5 борби за Чавдар, 12 плюс 7 асистенции и 6 борби добави Ивайло Вучков, а 11 и 6 борби записа Михаил Танев.

Следващият мач на мъжете е с Шумен в общинската спортна зала „Чавдар“на 28.10.2018.

Ветераните и любителите баскетболисти от „Чавдар“ Троян играха  във Велико Търново с „БАВНИ И ЯРОСТНИ “  от Плевен в събота, 20.10.2018год.

 Венцислав Кукенски, Герман Гачевски, Илиян Павлов, Минко Доневски, Йордан Църов, Иван Варчев, Петър Чолаков и Иван Гачевски, Мирослав Славков и Цветомир Яков играха много добре, но като се има пред вид,че е първи мач  се очакваше да има лек смут. Отсъствието на Владо Босев в отбора също даде отрицателно влияние.  И при тях стрелбата бе зле, пасовете. Напасването между Славков и Яков и другите от отбора все още не е както трябва. Надяваме се,че в другите срещи всичко ще дойде на мястото си. И така и те загубиха с разлика от 15 точки от плевенчани.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button