„КУРШУМИТЕ“ – ОСМИНАФИНАЛИСТИ ЗА WINBET ШАМПИОНСКА ЛИГА!

На 6 октомври, събота, се изиграха  срещите от първия квалификационен кръг на WinBet ШАМПИОНСКА ЛИГА, сезон 2018/2019. Начало на надпреварата дадоха отборите от зона СЕВЕРОЗАПАД, които в град Оряхово изиграха седем двубоя, определяйки трите представителя на региона на 1/8 финалите на най-силния мини футболен форум в България. Правото да участват, ставайки шампион в своя град, извоюваха отборите на „Атлетик“ (Враца), ФК „АТЛЕТИК 1996“ (Враца), ФК „КРИСТА“ (Лом), „КУРШУМИТЕ “ (Троян), ФК „Мизия“ (Мизия) и „Околчица“ (Моравица). Отборите се състезаваха в две групи по три отбора, играейки всеки срещу всеки по един път. Победителите се класират директно напред, а завършилите на второ място, ще играят бараж за последното трето място. Отборите, които не намерят място в следващият етап на надпреварата, ще продължат участието си в БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ, квалификационният кръг в град Плевен, предвиден да се изиграе на 27/28 октомври 2018г.

Футболистите от отбора на „Куршумите“ спечелиха трите си мача. Срещу силният отбор от Враца“ „Атлетик“  троянци дадоха всичко от себе си и биха с класическото 3:0. С отбора на Мизия защитата допусна малка грешка и позволи противниците да ни вкарат гол. Но това  не попречи на нашите футболисти да победят с 4:1. И така се стигна да  финала межди троянци и ФК““Кристи“ от Лом, който определи кой директно отива на осминафиналите.  За да докажат отново своята непобедимост с категоричния  резултат 4:о. И така Николай Николаев, Ивайло Ивановски, Пенчо Иванов, Тодор Браилски, Милен Ганев, Веселин Василев, Петко Петков, и Владислав Трифонов, са третият отбор, който ще играе на 1/ 8 финали най-силния мини футболен форум в България.

Ивайло Ивановски стана и играч на финалния  мач, реализирал три гола. Тодор Браилски, Веселин Василев, Милен Ганев, Петко Петков също наказаха вратарите на противниците.

Успех в следващият по- висок етап!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button