НЕЗАБРАВИМОТО МУЗИКАЛНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ НА ВЕРОНИКА ТОДОРОВА И ПРИЯТЕЛИ! – ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ

Навръх Световния ден на музиката – 1 октомври, една от от най-обичаните  изпълнители на акордеон в Европа  Вероника Тодорова  се качи на сцената в салона на читалище „Наука – 1870“ Троян със своите колеги, виолончелистът Кристофър Херман , китаристът Ангел Димитров и Каролина Тон – саксофон  и със специалното участие на „Гласът на България“2017, Радко Петков.  

Този концерт бе осъществен по покана на Община Троян и е едно от събитията съпътстващи честванията по случай 150 години от обявяването на Троян за град. Музикантите бяха представени от Мариета Жекова. Това е педагожката, която даде  и дава тласък за развитието на Вероника, Радко и на много други троянски музиканти .

https://www.facebook.com/novinottroyan/videos/695550834162360/

Всяка от 5-те композиции в него представляваше отделна картина, олицетворяваща различен фолклор, стил  в музиката: етноджаз, латино, класика и др. Гостите от Германия изпълниха брилятно пиесата на Ангел  Димитров „Крали Марко“. Радко Петков  с  вълнуващ тембър, природна и музикална интуитивност завладя със силна харизма, неповторимо излъчване  публиката.

Цветя и поздравителен адрес бяха поднесени от Община Троян, читалище „Наука – 1870“ и много дебневенци и гости.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1871141566305812&type=1&l=2e5996866f

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button