Нова песен с видеоклип на Божидара Симеонова – по случай юбилея на Троян

На самия Петковден бе излъчен за първи път видеоклипа на песента „Моят град” на Божидара Симеонова.

Тази песен е създадена по случай юбилея на Троян – 150 години от обявяването му за град и е част от музикалния албум, посветен на този празник и продуциран от управата на общината. Видеоклипът съпътстваше изпълнението на песента от авторката, като с това бе открит концертът на централния площад.  Песента е продукт на следния творчески екип: музика и изпълнение – Божидара Симеонова, текст – Лина Борджиева, аранжимент – Емил Филев. Музикалният филм е дело на режисьора оператор Емилиан Дечев. Снимани са характерни кадри от града и околностите: центърът с емблематичните букви „150 години Троян”, Музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства, крепостта „Состра”, Троянският манастир, паметникът „Арка на свободата” (уловен при изгрев слънце) в местността Беклемето, както и изгледи от „от птичи поглед” с характерното красиво преплитане на лъчите при залез слънце – една мрежа от цветна светлина над огрените сгради и хора.

[foogallery id=“48517″]

            Във видеоклипа участваха учениците от Националната гимназия за приложни изкуства „Проф. Венко Колев” Християна Илиева, Нелина Пеновска, Христо Костов и Михаел Георгиев, както и близнаците от На

чално училище „Св. Св. Кирил и Методий” Виктория и Николай Транколови. Могат да се видят кадри и с неуморните майсторски ръце, моделиращи глината, на керамика Николай Йовков, станал почетен гражданин на Троян, чиито живописни стомни днес красят целия град.

            Музикалният филм бе пуснат същата вечер в простра

нството на интернет мрежата, където всеки желаещ може да се наслади на красивите кадри от троянския край, станали фон на една жизнена песен, отправила посланието си към бъдещето.

МОЯТ ГРАД

Ний живеем сега –

на Балкана в полите,

носим мъдрост в кръвта –

паметта на дедите.

Дните с радост градим

и сияе света ни,

всеки делник звъни

с благородни камбани.

Припев:       Тук се раждат деца,

здрави, умни и смели.

Със свободни сърца

делника сме поели.

Сутрин палим деня

със идеите живи –

да изпълним града

със дела най-красиви.

Този град е за нас

дом и здрава закрила,

благороден компас,

светъл извор на сила.

С огнен устрем вървим,

с пълна вяра във дните,

бъдещето градим

на Балкана в полите.

Припев:

Текст: Лина Борджиева

 

 

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button