Носител на барелеф „Св. Иван Рилски“ в Ловеч за 2018 г. е д-р Кирил Иванов

На специална церемония в Ловеч бе обявена ежегодната персонална награда за признание за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в общината. Носител на барелеф „Св. Иван Рилски“ за 2018 г. е д-р Кирил Илиев Иванов. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на избрания от професионалната общност наградата и цветя.

Наградени с грамота и картина са и д-р Мери Атанас Газемба – Шошкова, съдебен лекар в МБАЛ „Д-р П. Стоянов“ – Ловеч, и д-р Грета Тодорова Райковска, лекар по дентална медицина.

И тримата наградени благодариха с топли думи на своите колеги, сътрудници и пациенти за избора.

В словото си кметът Корнелия Маринова припомни, че към лекарите се обръщаме обикновено, когато имаме проблем. И допълни:

„А когато нямаме проблем, често ви забравяме – да си го признаем. За мен е чест, че днес мога да отлича тези три имена на заслужили лекари. В навечерието на 1 ноември гледам на цялото лекарско съсловие като на будители и изразявам нашето всеобщо благодаря.“

В събитието взеха участие заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, д- р Румяна Нановска, носител на наградата за 2017 г., директорът на Здравната каса д-р Антонио Маринов и други .

В програмата по време на коктейла в Ловчанско читалище „Наука 1870“ звучаха изпълнения на класическа музика на дуото Хомяков – Калев.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button