ПАРТНЬОРСКИТЕ НИ ГРАДОВЕ ОТ ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ И РУСИЯ УВАЖИХА 150-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ТРОЯН

За да уважат празника на Троян, на който отбелязахме 150 години от обявяването му за град, гостуваха делегации от побратимени и партньорски на Троян градове. Делегации от Елванген, Перн ле Фонтен, Кашира и Хамм поздравиха троянци за юбилейното честване.

Редом с празничната програма, всяка една от делегациите се срещна с кмета на Общината г-жа Михайлова и председателя на Общински-съвет Троян инж. Пенков, за да обсъдят възможните сфери на партньорство занапред.

Делегацията от руския град Кашира, водена от г-жа Зосимова, изрази своето особено впечатление от атмосферата в града и организираната празнична програма. Особено позитивен отзвук даде и за градската галерия, в която гостите се насладиха на изложбата „Портрета на един град“. По време на срещата им беше обсъдена и актуалната за Троян и Кашира тема за отпадъците.

Гостите от Елванген изразиха удовлетворението си от добре развиващото се до момента партньорство. По време на визитата си, те проведоха работни срещи с ръководството и екипа на ПГМЕТ гр. Троян и ръководителите на Общински младежки духов оркестър с мажоретки. Водената от заместник-кмета г-н Граб делегация изрази особени надежди да се зароди бъдещо партньорство между гимназия от Елванген и професионалната троянска гимназия. Обсъдени бяха и предстоящи гостуващи участия на духовите оркестри на двата града – през 2020 г. и търсене на тяхното финансиране по програма „Европа за гражданите“.

В работните срещи на делегацията от Хамм беше включена и работна среща с троянския предприемач Христо Йовчевски, среща – предварително поискана от ръководството на Хамм. С ръководството на Общината пък беше обсъдена идеята за скорошен контакт между фирмите на двата града и осъществяване на бизнес контакти. Плановете са през 2019 г. двата града да подсигурят участието на фирми от Троян и Хамм, които да обсъдят възможностите за съвместна работа.

 

Станислава Вачева

„Връзки с обществеността“

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close