ПЛАМЕНА МИНДЕВСКА И ВЕСКА ВАЧКОВА ОТ ПГМЕТ ТРОЯН – „СТАРШИ ПОСЛАНИЦИ“

Днес, 08.10.2018 год в Дома на Европа преподаватели от 40 учебни заведения от цялата страна взеха участие във въвеждащото обучение за училища посланици на Европейския парламент, организирано от Информационното бюро на ЕП.

През учебната 2018/2019 г. Програмата започна с участието на 40 нови училища от почти всяка една област в България. Посочените от тях „старши посланици“ се срещнаха за първи път с организаторите от Информационното бюро на ЕП и имаха възможност да обменят опит помежду си по време на въвеждащия обучителен семинар . Тези преподаватели ще бъдат ключови разпространители на знание за европейската парламентарна демокрация и Европейския парламент сред своите ученици.

В обучението участваха  и троянските преподавателки от ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО МЕХАНОЕЛЕКТРОТЕХНИКА в Троян, Пламена Миндевска и Веска Вачкова.  Троянската гимназия  една от 40-те избрани. Селекцията е била доста голяма. Подали са заявления 150 български училища.

Програмата за училища посланици на Европейския парламент разширява обхвата си през учебната 2018/2019 година с нови 40 училища от цяла България. Целта на инициативата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги подтикне към по-засилено гражданско участие в демократичния процес.

По време на семинара участниците получиха информация за структурата и съдържанието на Програмата, както и какви знания за Европейския парламент и Европейския съюз като цяло предоставя тя. След като се запознаваха със специално разработените учебни помагала на ЕП, старши посланиците взеха участие в интерактивна дискусия и в тематични ролеви игри.

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close