СВЕТОВНА ШАМПИОНКА Е ПОБЕДИТЕЛКА В ШАХМАТНИЯ ТУРНИР “150 ГОДИНИ ТРОЯН“

Сдружение шахматен клуб „Кресим“ Троян отбеляза 150-тата годишнина на Троян като град със силен кръгов турнир. Състезанието се проведе в чудесната зала на Информационно-културен център Троян, предоставена с любезното съдействие и финансовата подкрепа на община Троян  тази  събота и неделя. Спортната  изява подкрепи финансово  и троянската фирма „Калинел“ ООД. Освен младата надежда, победителката в това издание, представител на Бургас беше и Живко Жеков. От Велико Търново пристигнаха още шампиона на България за мъже гросмайстор Мариан Петров и  Николай Йорданов от  Велико Търново. Трима пловдичани преминаха Беклемето за да премерят силите си. А те са  гросмайстор Адриана Николова, победителя от първите две издания на турнира в Троян международния майстор Веселин Пантев  и  Димитър Илчев . Гости в Троян беше и Деян Димитров  от Шабла . Всички те  премериха сили в седем кръга с ускорена контрола за игра.

Победата в турнира, напълно заслужено с 6 от 7 възможни точки, постигна голямата звезда и супер надежда на българския шах –   световната шампионка до 12 години и шампионка на България за жени Нургюл Салимова.

Наградите връчиха Розалина Русинова заместник – кмет на община Троян и народният представител и шахматен меценат Васил Антонов.

„Благодарим на всички за това, че ни уважихте и догодина ви очакваме отново.“, написаха за Троян Експрес домакините от СКШ“Кресим“ Троян

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button