3 МЕСЕЦА ЗАТВОР ЗА НАНАСЯНЕ НА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА НА ПОЛИЦАЙ!

По обвинение на Районната прокуратура в Ловеч мъж е бил осъден за нанасяне на телесна повреда на полицай. За извършеното деяние му е наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Д.Н. е признат за виновен, че на 7 април т.г. в Ловеч нанесъл с ръка удар в главата на старши полицай от Районното управление и му причинил лека телесна повреда.
Пострадалият и негови колеги изпълнявали cлyжeбнитe cи зaдължeния по опазване на обществения ред, когато получили сигнал за скандал, възникнал в жилищен квартал. На място подалият сигнала гражданин им обяснил, че пиян е започнал конфликт с него, като се опитал да удари приятелката му.

Полицаите поискали документ за самоличност на обвинения за скандала, но той отказал и започнал да се държи грубо, заради което се наложило да бъде отведен в сградата на Районното управление. Там продължил с арогантното поведение и ударил единия полицай.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button