ДОНКА МИХАЙЛОВА – ПОБЕДИТЕЛКА В КАТЕГОРИЯ „ИН ВИТРО ПРОГРАМИ“

Розалина Русенова(зам.кмет) – благодари от името на Донка Михайлова -кмет на Община Троян

Трета победа  в  онлайн гласуването в „Кмет на годината“ за кмета на Община Троян Донка Михайлова. Преди 2 години тя спечели приза“Кмет на гражданите“.

Днес (15.11.2018) заедно с кметовете  на Велико Търново Даниел Панов, и на Тутракан д-р Димитър Стефанов станаха големите победители в категорията „Ин витро програми“ в националния онлайн конкурс „Кмет на годината 2018“.  Призът е за ангажираността на Михайлова с Общинския фонд за асистирана репродукция и грижите на Община Троян за децата и младите семейства

Наградата за голяма, средна и малка община връчи издателят на вестник „24 часа“ – Венелина Гочева.

Троянската градоначалничка бе единствената от област Ловеч номинирана в три категории („Кмет на гражданите“, „Ин витро програми“ и „Туризъм и фестивали“) и една от петимата кметове в цяла България с най-много номинации.

Наградата получи г-жа Розалина Русенова – зам.кмет на Община Троян, която благодари на гражданите на Троян, че са гласували  и по този начин подкрепят усилията  на общинска администрация  в насоката на раждаемостта.

Това е успех за Община Троян!Поздравяваме я!

Ето какво написа във Фейсбук:

„Благодаря на всички граждани, които излъчиха и подкрепиха кандидатурата ми за отличието “Кмет на годината”. Третото поред отличие за пет години е отличие за троянци. Най-скъпо ми остава отличието “Кмет на гражданите”. Тазгодишният приз “Ин витро програми” е в резултат от работата на много хора и най-вече на общинските съветници и на колегите от общинска администрация. То е повод да продължим усилията си за една по-ефективна политика за подкрепа на младите семейства след въвеждането на еднократните помощи при раждане; пакета от мерки, подобрили детското и ученическо хранене при достъпни цени; финансирането от общинския бюджет на 56% от себеестойността в детските градини и на 50% – в детска млечна кухня и детски ясли; инвестициите в АГ-отделението и много други.Резултатите – плавен ръст в раждаемостта в общината в последните три години. Продължаваме да работим за ускоряването за този ръст.“

В категорията „Кмет на гражданите“ в националния онлайн конкурс „Кмет на годината 2018“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Отличените градоначалници отново са трима – по един за малка, средна и голяма община. Това са кметовете на Ивайловград – Диана Овчарова, на Смолян – Николай Мелемов и на Благоевград – Атанас Камбитов.

Всички те бяха наградени лично от Мая Манолова, омбудсманът на Република България.

Враца, Поморие и Нови пазар отличени за видеонаблюдение и сигурност

Градоначалниците на Нови пазар, Поморие и Враца взеха първите места в категорията „Видеонаблюдение и сигурност“ в тазгодишния национален вот „Кмет на годината“.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Нови пазар Ивайло Камаджиев, в раздел „Средна община“ – при кмета на Поморие Иван Алексиев. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Враца Калин Каменов.

Отличията им връчи продуцентът, режисьор и актьор Ники Илиев.

София, Стамболийски и Сливница отличници с парковете и екотранспорта

Зелени проекти, обновени паркове и екотранспорт донесоха призове на София, Стамболийски и Сливница в категорията „Паркове и екотранспорт“ в националния конкурс „Кмет на годината 2018“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

В раздел „Малка община“ призът отиде при кмета на Сливница Васко Стоилков, в раздел „Средна община“ – при градоначалника на Стамболийски Георги Мараджиев, а в раздел „Голяма община“ – при кмета на София Йорданка Фандъкова. 

Призовете връчи западно и средноевропейският митрополит Антоний.

 

Бургас, Разлог и Костинброд със златото за иновации и образование 

Златните медали в категория „Иновации, наука и образование“ тази година отидоха при Бургас, Разлог и Костинброд

Призът в раздел „Голяма община“ е за кмета на Бургас Димитър Николов, за „Средна община“ – за управника на Разлог Красимир Горчев, а за „Малка община“ – за колегата им от Костинброд Трайко Младенов.

Отличията бяха връчени от Ваня Манова, мениджър за България и Македония на „Мастеркард“.

 

Гергана Паси връчи приз за дигитално училище

За първи път в рамките на наградите „Кмет на годината“ беше връчена награда за „Дигитално училище“. Наградата се учредява и връчва от Дигитална национална коалиция, основана от Гергана Паси. Училището, скочило в бъдещето, е Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна.  А отличието беше връчено от Гергана Паси.

 

Стара Загора, Панагюрище и Правец с приз за Smart City 

Кметовете на Стара Загора, Панагюрище и Правец  взеха първите места в категорията „Smart City“ в тазгодишния национален конкурс „Кмет на годината 2018“

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Правец Румен Гунински, в раздел „Средна община“ – при кмета на Панагюрище Никола Белишки, а в раздел „Голяма община“ – при управника на Стара Загора Живко Тодоров.

Отличията връчи Мирослав Петров, главен директор „Продажби“ и член на Управителния съвет на „Виваком“.

Варна, Севлиево и Каварна са призьорите за спорт и младежки политики

Златното момиче Ренета Камберова връчи грамотите на кметовете отличници в категорията „Спорт и младежки политики“. Тя обяви имената на победителите по време на официалната церемония в НДК.

Камберова обяви наградите на кмета на Каварна Нина Ставрева в раздела „Малка община“, на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов за „Средна община“ и на кмета на Варна Иван Портних за „Голяма община“.

Плевен, Ботевград и Божурище с приз за инвестиции и работни места

Кметовете на Плевен, Ботевград и Божурище взеха първите места в категорията „Инвестиции и работни места“ в тазгодишния национален конкурс „Кмет на годината“.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Божурище Георги Димов, в раздел „Средна община“ – при кмета на Ботевград Иван Гавалюгов и в раздел „Голяма община“ – при управника на Плевен Георг Спартански. Призовете в категорията „Инвестиции и работни места“ връчи Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Казанлък, Дупница и Банско със златото за туризъм, култура, фестивали и традиции

Градоначалниците на Казанлък, Дупница и Банско взеха първите места в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“ в националното онлайн гласуване.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Банско Георги Икономов, в раздел „Средна община“ – при кмета на Дупница инж. Методи Чимев. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Казанлък Галина Стоянова. Наградите им връчи министърът на туризма Николина Ангелкова.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1932933783459923&type=1&l=0643e3459b

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button