ЛОВЕШКИ КОТКИ УЧАСТВАХА В КОТЕШКО ШОУ В ИСТАНБУЛ

На 27-28 октомври 2018 г. в Истанбул, Турция, се проведе уникално по рода си Международно перлено котешко шоу (International Cat Show Bosphorus PEARL), посветено на 30-годишния юбилей от създаването на Световната котешка федерация WCF.
В шоуто участваха красиви световно признати котки от различни породи от Турция, Русия, Казахстан и България. Оценяваха опитни утвърдени съдии от Германия и Русия, начело с президента на Световната федерация Анелизе Хекман.
Развъдник „Шалун Кхан“ (Ловеч) се включи с 3 котки – принцеса Лея, Ирис и малкия Уилиям (Били). И тримата наши участници се представиха отлично и спечелиха 6 купи и куп награди и подаръци.
Ирис стана BEST OF BEST NEUTER (Най-добрият кастрат на изложбата), а малкият Били (едва на 4 месеца) – BEST OF BEST KITTEN (Най-доброто коте на изложбата).
Най-голямото признание и радост за нас бяха двете ни победи в специалния Перлен ринг. В него 4 от всички участвали котки получиха званието PEARL MASTER, което се изписва като титла пред името на котката. Принцеса Лея и малкият Били са нашите перли! Изключително скъпо за нас признание!
Следващо участие на „Шалун Кхан“ – 24-25 ноември в София.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button