“ МЛАДШИТЕ ПОСЛАНИЦИ“ НА ЕП ОТ ПГМЕТ – ТРОЯН ПРОВЕДОХА СРЕЩА С КМЕТА НА ТРОЯН ДОНКА МИХАЙЛОВА

Вълнуваща и интересна среща с г-жа Донка Михайлова – Кмет на Община Троян проведоха днес „младшите посланици” на Европейския парламент и техните ръководители  от Професионалната гимназия по механоелектротехника- Троян.

Г-жа Михайлова разказа на своите гости за напредъка на общината в периода след присъединяването на България към Европейския съюз, чрез реализирането на редица проекти по програми, финансирани от европейските фондове. Споменати бяха: проекта за водния цикъл на града, реализацията на Информационно-културния център и др.

На срещата присъства и директорът на дирекция „Планиране и проекти” – г-жа Вера Добрева. Тя представи накратко пред учениците проектите, по които в момента се работи в Община Троян. За младите хора бе интересно да научат, че скоро в нашия град ще започне разделно обработване на битовите отпадъци.

В разговора се включи и г-жа Иванка Джабраилова – Началник отдел „Образование, култура, социални и младежки дейности”. Тя сподели, че в момента Общината започва работа по един изключително интересен и полезен за децата на Троян проект – свързан с отглеждането на екологично чисти плодове и зеленчуци, които да бъдат включени в менюто на детските градини в града.

Старшите посланици Веска Вачкова и Пламена Миндевска

От своя страна учениците от ПГМЕТ-Троян споделиха идеята си за по-активно включване на гражданите на общината в кампанията „Капачки за бъдеще”, чрез поставяне на контейнер за събиране на пластмасови капачки пред сградата на Общината. Младите хора зададоха и редица въпроси към кмета на града, от които стана ясно, че се вълнуват най-вече от възможностите за разкриване на нови работни места и зони за развлечения на младите хора.

Срещата приключи с обещанието и на двете страни, че няма да е последна.

 

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close