НАЙ – ВИСОКОТО ОТЛИЧИЕ НА СЪЮЗА НА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ХРИСТО КОСТОВ – НАЙ- МЛАДИЯ ЧЛЕН НА СЪЮЗА НА ВЕТЕРАНИТЕ В ТРОЯН(ВИДЕО)

На 7 ноември 2018г. в кабинета на заместник кмета в отдел образование и култура Розалина Русенова се проведе среща с ръководството на съюза на ветераните в Троян с председател Румен Тодоров, секретар Райна Шамова и член Иванка Ралчевска. От Централният управителен съвет на Съюза на ветераните от войните на България – София бяха изпратени почетен плакет и грамота за най – младия член на СВВБ – Троян. Ученикът от XII клас в НУПИ „Проф. Венко Колев“ – Троян Христо Костов. Високото отличие беше връчено от заместник кмета госпожа Розалина Русенова. Отличието е присъдено за голямата военно патриотична дейност, която той проявява в Троян като член на СВВБ – Троян. 

Русенова в словото си изтъкна голямата обществена културна дейност на Христо и, че трябва всички ученици в Троян да бъдат толкова активни за популяризирането и издигането на авторитета на Троян. Христо благодари на своите колеги от СВВБ –Троян затова, че толкова високо са оценили трудът му, за да го предложат за тези високи отличия пред Централния управителен съвет на организацията. Той също изрази своята гордост, че е член на организация създадена от герои.

https://www.facebook.com/novinottroyan/videos/174317966843763/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button