77-ГОДИШНА ЖЕНА СТАНА НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ ОБВИНЯЕМ ЗА УЧАСТИЕ В ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група за разпространение на наркотици в столичния квартал “Люлин”
Участниците са задържани на 1 ноември 2018 г. при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. У всеки от тях са намерени и иззети различни количества наркотици. Събраните доказателства сочат, че групата била организирана през лятото на 2017 г. По случая са използвани специални разузнавателни средства.
Малко преди разследващите да влязат в жилището на възрастната жена, тя изхвърлила през прозореца плик с близо четвърт килограм марихуана, опитала да се освободи от друго количество в тоалетната чиния. От всичките участници в групата само тя не е осъждана.
Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 77-годишна жена, обвинена от Специализирана прокуратура за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в столичния жк „Люлин“.
Най-тежката мярка е наложена и на останалите трима от групата, в т.ч. на внука(в изпитателен срок на предходно условно осъждане за разпространение на наркотици) на възрастната жена, който ръководел престъпната структура. Съдът обоснова определението си за жената с доброто й здравословно състояние, както и с опасността да извърши друго престъпление – когато внукът ѝ отсъствал, тя разфасовала кокаин и марихуана на дози и го продавала в дома си на клиенти след уговорка по телефона.#СДВРстолична

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button