Бижуто и гордостта на троянци, търговски комплекс“Малък пазар“ вече официално заработи – галерия и видео от цялото събитие

Отец Марин освети Малкия пазар

Вчера, 18.12.2018г,  9 месеца след подписване на първия договор  за обновяване на Малкия пазар, кметът  на Община Троян Донка Михайлова и управителят на Общински пазари ЕООД  Николай Вълков прерязаха лентата на реновирания и обновен търговски комплекс „Малък пазар“ в присъствието на екипите сътворили това великолепие  в сърцето на града. 

Екипът на арх. Пантелеев се е съобразил със сградите   по ул“Васил Левски“, което допринася още повече за  красотата на пазара. Той е един от обектите, които се изграждат послучай 150 годишнината от обявяването на Троян за град.  Киприте дървени павилиони, специалните места за щайгите и достатъчно голямото пространство  създава още по уютен вид на обичания от всички Малък пазар.

НИколай Вълков – получи удостоверението за търговския комплекс

Като коледен подарък за  търговците на пазара е ,че кметът Михайлова е внесла в Икономическа комисия на Троянския парламент за отпадане на индексиране на наемите 2019.  Това означава, че наемът се базира на минималната работна заплата. При ръст на МРЗ, расте и наема. През 2019 г. няма да се отчита ръста и наемът ще остане същия.

Част от екипа, сътворил бижуто

Павилионите са  общо 10, като в два от тях ще има заведения за хранене.  Един е за ядки,  два от тях са  заведения за хранене и останалите 7 са магазини за плодове и зеленчуци.  По средата  има проход, осигуряващ по-лесен и удобен достъп до търговската част от всички посоки. Видимо е,че  павилионите са са изнесени доста по-навътре. Целта бе

Арх. Пантелеев

да се освободи тротоарът. Сергиите допълнително са ограничени от тротоара с архитектурно препятствие. На тротоара  има зелен декоративен пояс, който освен да краси, има функцията да не допуска зареждане откъм пътното платно и спиране на бусове на улицата (ул. „Васил Левски).Община Троян се надява гражданите да не преминават през тази алея, която си има трима пазачи – Керамичните делви на Николай Йовков. От  една страна лицата изобразени на стомните са усмихнати и приветливи, а от другата – със строг поглед,

На паркинга има  разграничение на  зоните за паркиране на клиентите и места за автомобилите за зареждане.

Проблемът с паркирането в Троян е бил №1 винаги. Но екипът от архитекти е съумял по-някакъв начин да се съобрази с това. Да, вярно е паркингът е малък, но самата инфракструктура на града е такава. Може би единствения начин (според нас) е да се съборят в близост жилищните сгради, което обаче е невъзможно.

Ремонтираният малък пазар в Троян заработи преди Коледа, от 1 декември наемателите, които имаха сключени договори,  се нанесоха в обектите.  На 12 ноември дружеството „Общински пазари“ ЕООД проведе търгове за отдаване под наем на помещенията. Явиха се общо 26 кандидати, като всеки е имал възможност да кандидатства само за едно помещение.

„Борба“ имаше  към помещенията за закуски, за готови и полуготови храни и заведението за хранене. Само 11-то помещение – тоалетна  – все още няма наемател.

И така  вече търговския комплекс очаква своите клиенти!

Ето и предисторията:

Малкия пазар – преди

На 27.02.2018 г. кметът г-жа Михайлова и г-н Иван Иванов, представляващ ДЗЗД „ЕКОПЪТСТРОЙ КОНСОРЦИУМ“, подписаха договор за изпълнение на обществена поръчка с предмет: „Изграждане прилежаща инфраструктура на търговски комплекс (Малък пазар)”.

Общата стойност на договора бе в размер на 339 801,96 лв., без вкл. ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 145 календарни дни от подписване на Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа до подписването на Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа.

При подписването на договора кметът подчертава за неговата обществена значимост и това, че Община Троян и троянци ще следят стриктното изпълнение на обекта и пожела успех и спорна работа на фирмата-изпълнител.

Пазачите на Йовков

През месец юни бе подписан договор с фирмата, която спечели в конкурса за най- добър проект. „АДА – Агенция Дизайн и Архитектура“ АД (София) спечели битката с Дизайн и Архитектура“ АД, представлявано от арх. Иво Д. Пантелеев, на второ място е „АРК Проект“ ООД (Габрово) с ръководител инж. Румен Матев, а на трето – троянската фирма „Троянарх“ ЕООД на арх. Пенко Терзиев

 

ПОЖЕЛАВАМЕ МНОГО РАБОТА И МНОГО ДОХОДИ ЗА ТЪРГОВЦИТЕ, А НА ТРОЯНЦИ ДА ПАЗАРУВАТ С УДОВОЛСТВИЕ ОТ МАЛКИЯ ПАЗАР.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Вторник, 18 декември 2018 г.

Малкият пазар е открит

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Вторник, 18 декември 2018 г.

Откриването на „Малкия пазар”

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Вторник, 18 декември 2018 г.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button