Окръжна прокуратура – Ловеч образува досъдебно производство срещу надзирател в Затвора -Ловеч за получаване на подкуп и за длъжностно престъпление

Окръжна прокуратура – Ловеч образува досъдебно производство срещу длъжностно лице – надзирател в Затвора-Ловеч за получаване на подкуп и за длъжностно престъпление.

Досъдебното производство е във връзка с това, че длъжностното лице в продължение на около половин година, до месец септември 2018 г., след като влязъл в нерегламентирани контакти със задържани лица в Затвора-Ловеч, се уговарял с техни близки срещу облага в пари, да внася телефонни апарати в Затвора и да ги предава на лицата, въпреки забраната по закон задържаните да притежават или да ползват такива. Парите и телефоните получавал чрез пратки. При проведени претърсвания са иззети телефонни апарати от килиите на задържаните.

Срещу служителя е повдигнато обвинение за подкуп. Под ръководството на Окръжна прокуратура –Ловеч по досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия. Внесено е искане за отстраняване от длъжност.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button