Петима от ПСС Ловеч спасиха мъж в района на Беклемето

Петима планински спасители от ПСС Ловеч откриха мъж, изгубил се в района на Беклемето. Сигналът бил подаден в понеделник в 19.55 часа и спасителите тръгнали веднага към предполагаемото място.

Мъжът е на 58 години и работи в заслона Орлово гнездо. Той тръгнал да се прибира по билото на планината в посока Беклемето, но се изгубил заради гъстата мъгла

Още три отряда – от Сопот, Троян и Карлово, са били в готовност да подкрепят при нужда спасителната акция, но изгубеният е открит в 22.40 ч. крайно изтощен и с опасност за живота, съобщиха от ПСС.

При достигане до Беклемето планинските спасители установяват, че атмосферните условия са изключително тежки гъста мъгла и много ниски температури. Изгубеният е открит в 22:40 часа крайно изтощен и с опасност за живота. Само благодарение на изключително професионалната, навременна и точна работа на планинските спасители от отряд Ловеч животът на пострадалия е спасен.

Ръководството на БЧК изказва благодарност на планинските спасители от отряд Ловеч за успешната спасителна акция, както и на отрядите в Сопот, Троян и Карлово за готовността да подкрепят колегите си при необходимост.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button