РАВНОСМЕТКА 2018: „АТНЕС – СИЛАТА НА ЕКИПА”

Година, белязана с противоречиви събития отбелязаха от троянския клуб по карате „Атнес”. След обещаващ старт на Пламен Мошеков в кръг от Световната купа в Испания през февруари, един от най-успешните състезатели на клуба получи тежка травма и принудително почива през годината.

Март бе белязан от реалната угроза „Атнес” да провежда тренировъчен процес „на улицата”.

Конференцията

През пролетта се проведе  конференция на клуба по най-наболелите проблеми: липсата на спортна база и регламент за определяне на „Спортист на годината”.  В събитието се включиха и представители на други спортни клубове от страната и Троян. Решенията бяха представени в писмен вид на общинското ръководство. Междувременно спортисти от клуба спечелиха отличия от състезания в Сърбия, Македония, Хърватска, както и шампионски титли от първенството на България.

В Троян се проведе традиционния градски празник за деца от детските градини „Костенурки – нинджи”,а през летните месеци бе организирана детска карате-академия. Междувременно приказката за „братята и неволята” проработи и тридесетгодишният проблем със спортната база бе решен с предоставянето на подходящо помещение от Кооперация „Постоянство”.

Със задружните усилия на деца, родители, спортисти, треньори и много дарители бе извършен ремонт и оборудване на най-новото спортно съоръжение в Троян – „Арена АТНЕС”, което официално бе открито на 1.10.2018г. В мечтаното спортно съоръжение, освен нормален тренировъчен процес се проведоха няколко събития: международен семинар „самозащита”, семинар „полицейска лична защита” и изпит за степени с демонстрация.

Михаела Трифонова защити първи дан – черен пояс и бе приета за студент  в НСА.

Същевременно участието в състезания през годината не прекъсваше – турнири и лагери в Каварна, Кнежа, Луковит, София, Габрово, Смолян.

Много медали и емоции  донесоха  спортистите. Отборът на „Атнес” се завърна с тринадесет медала от Националната купа на страната, а най малките деца на клуба –момичета до 8 години спечелиха отборно медали от силен турнир в София.

Павлин Дишев

Павлин Дишев се окичи със злато от Световно първенство, като за постигнатия резултат бе награден от ръководството на Община Троян, НСА”Васил Левски” го обяви за спортист N1 на Академията. Карате – клуб „Атнес” излъчи каласация „Спортист на годината”, в която отличи Павлин Дишев,  Десислава Станева и Айгюн Алиосманов за най-добри спортисти на 2018. Радостин Христов  бе за най- перспективен състезател, Владислав Шишков – най-успешен съдия, а Пламен Мошеков – награда „Феърплей” и две колективни награди на мъжки и детски отбор/момичета/.

Пламен Мошеков получава награда за Фейр плей

Гост на церемонията бе Кметът на Троян – Донка Михайлова, която връчи всички отличия, включително новите цветни пояси на успешно защитилите ги спортисти от клуба.

От името на  ръководството на „Атнес” изказвам своята благодарност и уважение към Община Троян, хотел ”Троян плаза”,  ЗК „Лев Инс”,  ”Арт студио БМ”, ”Глаз трейд”,  ”Русе спорт”, Кооперация „Постоянство”, „Троянекспрес” и многото приятели, близки и родители на деца от Клуба.

Емил Атев

президент на Карате клуб”Атнес”

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button