„СПОРТИНГ“ ГРАБНА КУПАТА НА КМЕТА

Завърши традиционният турнир по мини  футбол за купата на Кмета на Троян, 2018, който се проведе в спортната зала ‘Чавдар“ в града от 10.12 до 21.12.2018 год. Участваха  10 отбора. 8 от отборите бяха местни, към тях  се присъединиха „Аутсайдерите“  и „Veni Vidi Vici“ от Ловеч. Троянските отбори бяха – „Родопа“, „Атлетикс“, „ALL STars“, „Спортинг“ , „Куршумите“, „Гарант“, „Blues boys 1914“ и „Пожарникарите“. Системата бе „Всеки срещу всеки“. „Родопа“ и „Пожарникарите“  отпаднаха след първия кръг. На четвъртфинала станахме свидетели на прецедент в този турнир. И четирите елиминации завършиха след изпълнение на дузпи.

Схемата

Любителите на футбола имаха възможност да видят много добри голови положения, интересни моменти и сблъсъци на терена. До  полуфинала  достигнаха „Спортинг“, „Аутсайдерите“, „Veni Vidi Vici“ и „ALL STars“. Битката бе ожесточена между троянските и ловешките отбори. Вижте схемата по-горе

Ивайло Камарашки, Илиян Илиев,  Тонислав Пенков, Минко Донковски, Стефан Манджуков от „Спортинг“ и футболистите на“Аугсайдерите“ играха на големия финал за извоюване на първото място, след  като победиха съперниците(„Veni Vidi Vic“i с 7:1  и „All Stars“ с 5:0., които играха за трето и четвърто място.)

Малкият финал  бе много динамичен и  с много голове. „Veni Vidi Vici“ от Ловеч се наредиха на третото стъпало от почетната стълбичка  след победа  6:4  срещу троянския сборен  отбор на троянски ученици“ALL STARS“ с гост Велислав Минков. Той е възпитаник на Митко Колев и Владислав  Трифонов, но от 4 години играе за“Лудогорец“ и капитан на юношите 2001 година в Разградския отбор

Срещата за Купата бе оспорвана. Тук младостта и опита си отново си  дадоха среща. Младите от „Спортинг“ бяха по-бързи, имаха много контраатаки и шансът бе на тяхна страна. Не случайно  Ивайло Камарашки   бе награден за голмайстор на турнира. Те заложиха на комбинации и на умереност в играта. Докато ловчалии имаха железен вратар.  Имаха много добри атаки, но след падането на изравнителния гол сякаш психологическата бариера се появи и грешките бяха една след друга.  Отборът на „Спортинг“ точно това чакаше и спечелиха Купата на кмета.

Финалът  завърши 5:3 след 3  гола на Ивайло Камарашки, Тонислав Пенков  и Минко Донковски (Спортинг) по 1 и от ловешкия тим Veni Vidi Vici Александър Генов, Ивайло Иванов и Борислав Богданов

Последва награждаването. Отборите от призовата тройка бяха наградени от кметът на Община Троян Донка Михайлова и инж.Петко Пенков – председател на Общински съвет в града( той бе и участник в турнира от отбора на „Родопа“, който не достигна до елиминации) с медали и парични награди-за първо – 300 лв, 2-ро – 200лв и за бронзовите медалисти -100 лв

Класирането на отборите е:

 „Спортинг“, „Veni Vidi Vici“ , „Аутсайдерите“

Най-техничен играч – Преслав Валериев Петров -„Veni Vidi Vici“

Гол майстор – Ивайло Камарашки(„Спортинг“) – 10  гола

Наградата

за най-честна игра(Fair play) спечели  – Росен Тодоров(„ALL Stars“)

Между полувремето на финала се разигра томбола за публиката. Закупените билетчетата написани с имената на  феновете на футбола, бяха поставени в урна. Малката Алекс на 6,5 години  изтегли късметлиите. Четирима  от публиката  спечелиха по една футболна топка. Имаше   билетчета за  скара за печене и сокоизстисквачка.

На 20 декември – Игнажден, ден преди финала, футболен клуб  „Чавдар“ благодари на жената – история на този турнир Радина Банчевска. Тя е редовна зрителка откакто съществува  това спортно мероприятие в Троян и не е пропускала мач. Но тази година тя го гледа онлайн в самолета за Белгия благодарение на нашата медия. Радина получи кутия с много вкусни бонбони (публиката  ги опита даже)  с пожелания за весели празници, здраве и късмет. Има  предложение да се напише книга като тя ще помогне със своите записки събирани от години.

Организацията на този турнир бе много добра. Треньорите на футболните отбори към Чавдар Троян бяха и съдии  и съорганизатори с Община Троян.

Надяваме се,че догодина ще има още повече отбори и залата ще е все така препълнена.

Всички резултати от турнира тук:
https://www.tennisthor.com/tournamentpublic/schema/bg/OXArNzhvcGRJR1VmWElyRmFTUVBqQT09

А почти всички мачове може да изгледате отново ТУК в нашата Фейсбук страница „Троянът – Всичко за Балкана“

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button