ТУРНИРЪТ ЗА „КУПАТА НА КМЕТА, 2018“ В ТРОЯН Е В РАЗГАРА СИ! ТОМБОЛА И МНОГО НАГРАДИ ЗА ПУБЛИКАТА!

Турнирът по мини футбол за „Купата на кмета, 2018“ върви с пълна сила в спортната зала “Чавдар“ в Троян. Записаха се  11 отбора – 2 от Ловеч и един от Тетевен  и един от Севлиево. Но поради ранния час на започване на срещите футболистите от Севлиево   “ММ74“  се отказаха и  останаха 10 отбора, разпределени в 2 групи по 5.

В А група BLUES BOYS са водачи във временното класиране с 7 точки, 2 победи и едно равенство. Имат да играят  една среща с „Атлетикс“, който е решаващ за местата в групата. Там и трябва им трябва равенство  или победа. По още един мач ще играят футболистите на „Гарант“ и  „Родопа“( с 3-те си загуби са аутсайдери в групата).

В Б група положението е малко по –  добре. „Аутсайдерите“ и „Спортинг“ са с по 9 точки, но   първите ще имат двубой с „VENI VIDI VICI“, които са в първи отзад напред с 3 загуби досега и с голова разлика -11(8:19). „Спортинг“ имат повече вкарани голове в противниковата врата 17 (5 са на Минко Донковски, четири са на Камарашев), но пък имат една загуба от първия в групата.

Правейки анализ  се очертава да отпаднат ловчалиите от „VENI VIDI VICI“(теоретически ще продължат, ако бият „Пожарникарите“, което не е невъзможно)

Като голмайстор засега е Станимир Георгиев от „Атлетикс“ с 6 гола, следван от футболистите на „Спортинг“ Троян – Донковски, Камарашки.

Съдиите Колев, Трифонов и Кепов не пропускат нищо. Има дадени   2 жълти картона досега на  Мартин Петров  и Христо Гуевски .

И двамата са  от „Гарант“

Много добро впечатление прави играта на новия отбор ‘ALL STARS”.  Имат страшно много фенове от всички училища в Троян.  Повечето в момента тренират футбол в “Чавдар“ като Владимир Владимиров(вратар), Цветан Делийски и др.

В  този   турнир  по минифутбол или футбол на малки вратички, който се е провеждал много преди 10 ноември 1989г.  в Троян като работнически, е особеното, че даже и вратаря няма право да докосва топката с ръце по време на игра. Той е длъжен с тяло или крака да пази вратата. Ако обаче се случи някой от играчите да  я пипне с ръка се изпълнява дузпа. Това си e чисто троянско правило заради малката зала. Според  троянци помещението е прекалено малко за този вид футбол. Терена трябва да има площ на хандбално игрище.  Но засега е това положението .

И тук има халфове, защит

ници, нападатели. Но много често се разменят ролите.

Очакваме Ви в залата от понеделник(17.12) в 17:00ч. Ще има много изненади, томбола.

Почти всички мачове  се предават на живо. Ако сте пропуснали да  го гледате  търсете виеоклиповете  в  „Троянът  – Всичко за Балкана“  във Фейсбук –

Гарант – Атлетикс 5:0

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Сряда, 12 декември 2018 г.

В четвъртък са малките финали, а в петък (21.12) е големия финал и награждаването  на изявилите с

е футболисти.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button