Гости от побратимения ни Виньо на Сена посетиха Троян

 Гости от побратимения ни френски град Виньо на Сена посетиха Троян в периода 7-10 декември. Приятелите на Троян бяха възпрепятствани да бъдат част от тържествата по повод 150-та годишнина, тъй като в състава на ръководството на тяхната администрация настъпи промяна. Избран беше нов кмет – Томас Шазал.

Тричленната делегация, водена от заместник-кмета Жоел Грюер обсъди с троянските си домакини желанието за организиране на посещение на ученици от френския град в Троян през 2019 г. Става въпрос за 60 ученика, на възраст от 11 до 14 години, които активно се занимават със спорт. В Троян те ще търсят среща с наши спортисти. По време на срещата с ръководството на община Троян, кметът Михайлова разказа какви спортни клубове има в Троян и кои спортове са най-разпространени. Финансирането на посещението ще бъде покрито от френската страна. Община Троян ще съдейства с логистиката и програмата по време на визитата. Децата, които ще дойдат в Троян тренират хандбал, но за тях ще е интересно да се запознаят и със спорт, който във Виньо на Сена не е развит.

По време на визитата си френските ни партньори успяха да посетят НУПИ „Проф. Венко Колев“, в което се изучава френски език и разбира се да се срещнат със своите приятели от Комитет за побратимяване град Троян, с които да обсъдят бъдещи дейности и партньорството си, което датира от 1988 г.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button