В ПАМЕТ НА МАРИО – видео

На 13.12.2018г всички бяхме потресени от веста за нелепата смърт на Марио Шкодров. Тръгнал от хижа Добрила към хижа Амбарица,  попада в клопката на Балкана. Мъгла, снеговалеж и силен вятър по тъмно го дезориентират. След дългите часове ходене, натрупаната умора и премръзването го карат да спре…завинаги. А беше на 26 . Пo този повод  Поетесата с китара  Доротея Табакова е написалa една страхотна песен за Марио.

Чуйте я! И да помълчим за Марио, приятеля на много троянци..

https://www.facebook.com/dorotheatabakova/videos/2335505483149682/

 Останал без родители, д-р Шкодров завършва образованието си в Медицински университет – София като стипендиант по програмата на ФПББ „Готови за успех”, в подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или и двамата си родители. Той е един от малкото лекари, които избират трудна специалност, каквато е спешната медицина, въпреки възможностите, които има като сирак и отличен студент.
От тази година, младият лекар започна да специализира „Спешна медицина“ и бе част от екипа на Спешното отделение в УМБАЛ „Александровска“. Въпреки краткия му житейски и професионален път, ще запомним д-р Шкодров с неговата усмивка, с голямото му сърце, кураж и желание да откликва на всеки зов за помощ, винаги готов да се себераздава и да твори добро, написаха колегите му от  болницата.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button