КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРОЯН ОБЯВИ СЪС ЗАПОВЕД НЕУЧЕБНИТЕ ДНИ ЗА ТРОЯНСКИТЕ УЧЕНИЦИ

Със Заповед №89/от 31.01.2019 год. кметът на Община Троян обявява за неучебни дни: 01.02..2019година (петък) и понеделник – 04.02.2019г. На 5-ти февруари учениците имат междусрочна ваканция, съобщават официално от общинска администрация. И на 6-ти, същия месец,  официално започват нормални учебни занятия

Регионалната здравна инспекция в Ловеч към вчерашния ден /30 януари/ не отчита 30 процента заболеваемост по данни на общопрактикуващите лекари, колкото е нормативната граница за обявяване на грипна ваканция. По данни на директорите на училища обаче заболеваемостта рязко нараства в последните три дни, особено сред учителите. В определени учебни заведения вече не може да бъде създадена организация за заместване.

Целта за необявяването е учениците, които в момента са болни или не са доизлекувани от грип, да оздравеят. С цел ограничаване на разпространението на грипа. По този начин  се създават предпоставки в рамките на пет дни – от 1.02. до 5.02. (неучебен ден между двата срока) да бъдат ограничени контактите между учениците.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button