ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА МЕХАНОТО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Днес, 17.01.2019г, Младшите посланици на Европейския Парламент от ПГМЕТ Троян и техните учители-г-жа Радка Бончевска Атанасова-директор, Пламена Миндевска и Веска Вачкова, посетиха Българския Парламент по покана на Народния представител инж. Иван Миховски. Те имаха възможност да присъстват на пленарно заседание в момент,в който течеше дебат на тема „Развитие на професионалното образование“. Чуха въпроси на депутати и съответните отговори на министър Красимир Вълчев. След края на заседанието учениците бяха приети от Народния представител инж. Миховски, който ги срещна с г-н Цветан Цветанов, д-р Даниела Дариткова и г-н Тома Биков. Получи се интересна дискусия по разнообразни теми, като: бъдещата професионална реализация на учениците, завръщането на младите хора от чужбина, положителните насоки в развитието на страната през последните години. Двама от Младшите посланици- Йордан Ментов от 10а клас и Никола Спасов от 10б клас бяха наградени с енциклопедии лично от инж. Миховски и г-н Цветанов за постигнати отлични резултати в процеса на обучение и издигане престижа на училището, а всички ученици и учители получиха подарък – Юбилеен сборник посветен на историята на Народното събрание на Р. България.

За учениците ще остане незабравим моментът, в който имаха възможност да застанат на трибуната на заседателната зала и дори да ударят парламентарния звънец.

Днешният ден със сигурност ще повлияе положително на бъдещото развитие на учениците и ще допринесе за изграждането им, като отговорни и активни граждани на страната.

снимки: Веска Вачкова и Пламена Миндевска

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close